Під час відвідин Сумщини Президент України Віктор Януковича вручив Прапор військовому ліцею, відвідав завод «Насосенергомаш» та оглянув реконструйований обласний дитячий театр. 

Під час цієї поїздки глава держави також прокоментував чутки стосовно його робочого графіка на 19 грудня цього року. Нагадаємо, що на цей день заплановано саміт «Україна—ЄС», однак у ЗМІ з’явилася інформація, що замість цього В. Янукович начебто планує відбути до Москви. «19 грудня я буду там, де мені необхідно бути», — зазначив у зв’язку з цим Президент та додав, що подібні повідомлення — це «інтриги, які розводять політики», бо він ніколи не давав жодної інформації, де буде 19 числа. Водночас глава держави наголосив, що запланований на 19 грудня саміт «Україна—ЄС» має для України величезне значення. Він нагадав, що цьому заходу передувало багато підготовчої роботи з Євросоюзом, зокрема, щодо угоди про асоціацію та створення всеохоплюючої зони вільної торгівлі. «Відкритим» питанням угоди про асоціацію Президент назвав закріплення в ній перспективи членства України в ЄС, на якому наполягає українська сторона. «Наші партнери поки що не сказали ні «так», ні «ні». Йдуть переговори. Чим вони закінчаться — важко сказати. Йде величезна робота», — сказав він.

А перед цим у державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені І. Харитоненка» Верховного головнокомандувача зустріли 312 майбутніх захисників Вітчизни. Вітаючи їх, В. Янукович наголосив, що ліцей є потужною базою для формування майбутніх офіцерських кадрів української армії. Під час вручення військового Прапора глава держави сказав: «Я передаю вам Прапор «Кадетського корпусу», який відкриє нову сторінку в історії навчального закладу. Нехай під цим Прапором з’єднаються вірні своєму обов’язку майбутні воїни України, здатні кожної миті стати на захист Батьківщини...»

Далі В. Янукович відвідав Сумський завод «Насосенергомаш», що є одним зі світових лідерів насособудування. Тут він узяв участь у церемонії пуску найпотужнішого в Європі випробувального комплексу для насосного обладнання підвищеної продуктивності, який одночасно є моделлю магістральної насосної станції. На комплексі вартістю понад 20 мільйонів доларів, спорудженому в рамках програми «Нова Сумщина-2015», здійснюватиметься випробування устаткування для потужної транспортної системи «Східний Сибір—Тихий океан», а також для нафтовидобувної промисловості та сучасних АЕС.

 

Сумська область.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).