Перший номер у списку «Самопомочі» Ганна Гопко назвала здобутий партією результат «спільною перемогою та спільною відповідальністю» як самої політичної сили, так і виборців, які за неї проголосували. Також вона зазначила, що проходження «Самопомочі» в парламент — це ніяка не сенсація і не відкриття: «Ми бачили запит людей на нову якість політики, а наш список — це команда досвідчених людей, які мають за собою конкретні досягнення та які сповідують нові підходи».

Серед цих нових підходів — відкриття списків «Самопомочі», хоча цього й не вимагав закон. «Ми перші відкрили списки та дали журналістам і суспільству можливість оцінити, кого ми ведемо до парламенту. Сподіваємося, що це стане законом для всіх наступних парламентських виборів», — сказала Г. Гопко.

Загалом партія «Самопоміч» стала платформою, на якій об’єдналися експерти «Реанімаційного пакета реформ» та низки незалежних експертних середовищ, представники місцевого самоврядування, бійці батальйону «Донбас», Люстраційного комітету та члени партії «Воля». «У нас немає жодного співака, в нас немає жодного представника олігархів, у «Самопомочі» немає жодного колишнього народного депутата, жодного колишнього чиновника-корупціонера» і, що надзвичайно важливо, ми маємо статус носія нової політичної культури та нової якості політики», — підкреслила Г. Гопко. На підтвердження відкритості політичної сили вона повідомила, що вже напередодні виборів з’явився звіт стосовно коштів, які було отримано на рахунок партії, — це понад 26 мільйонів гривень. «Ми хочемо запевнити, що для нас важливо й надалі залишатися чесними, відкритими і прозорими», — запевнила політик.

Також «Самопоміч» вважає, що нині в країні надзвичайно високий рівень неготовності до зими та надзвичайне соціально-економічне погіршення, тому важливо не говорити про реформи, а з перших днів починати їх впроваджувати. «Той рівень радикалізації та той рівень очікувань людей не дозволять парламенту робити те, що він робив раніше», — переконана вона.

Серед пріоритетів парламентської діяльності «Самопомочі» значиться децентралізація влади та збільшення повноважень і ресурсів місцевого самоврядування, реформа судової гілки влади та внесення змін до Конституції, щоб не допустити узурпації влади, боротьба з корупцією, підтримка малого та середнього бізнесу через виведення зарплат із тіні та зниження податків.

Звернувшись до теми формування майбутньої коаліції, Г. Гопко зауважила, що «Самопоміч» поки що не готова конкретно говорити на цю тему. «Сьогодні ми на це запитання ще не готові відповідати, проте для нас надзвичайно важливо, щоб формувалася не пропрезидентська, а проукраїнська коаліція. Також ми дуже очікуємо, що кулуарних традицій та кулуарних домовленостей, коли депутати просто тиснуть на кнопки, більше не буде», — сказала політик.

Згодом схожі тези висловив і лідер «Самопомочі» міський голова Львова Андрій Садовий. «Домовленостей немає і не може бути, тому що ще не завершився підрахунок голосів, і обговорювати домовленості просто некоректно. Ми маємо бути відповідальні», — сказав він і додав, що коли йтиметься про кадрові призначення, то це вирішуватиметься на засіданні фракції. «У нас не як в інших партіях, де люди — гвинтики і все відомо наперед. А на кожну міністерську посаду потрібно ставити фахових людей, які будуть формувати команду та нести персональну відповідальність за свої дії», — підкреслив А. Садовий.

Ще один представник «Самопомочі» Єгор Соболєв зазначив: «Наша позиція така: під час війни всі патріотичні сили повинні об’єднуватися, але об’єднуватися не довкола портфелів та квотних розподілів посад, в тому числі й Прем’єр-міністра, а довкола пропонованих рішень». А серед найперших справ, яку нова парламентська політична сила «візьме і зробить», він назвав зняття із себе депутатської недоторканності. «Ми змусимо нову Верховну Раду за це проголосувати, тому що це ганебне поняття в українському парламенті», — сказав Є. Соболєв.