Риторика брифінгів, які відбувалися в прес-центрі «Опозиційного блоку», була традиційною: критикували владу, повідомляли про порушення, зокрема за допомогою прямих включень із міст, де вони мали місце.
Водночас після оголошення перших екзит-полів один із лідерів «Опозиційного блоку» Сергій Ларін заявив: результати свідчать, що люди хочуть бачити в парламенті досвідчену опозицію, гідну представляти їхні інтереси (на той момент «Опозиційний блок» мав рейтинг 7,6%).
С. Ларін додав також, що «Опозиційний блок» проводить паралельний підрахунок голосів і не дозволить сфальсифікувати результати виборів. «У нас на кожній дільниці є спостерігачі, наші члени комісії. Щойно стає відомий результат, його моментально передають до нашого кол-центру, де здійснюється автоматичне введення даних до нашої системи», — зазначив він.
Власне, опозиціонери розраховують, що їхня фракція в новообраному парламенті налічуватиме 50—60 народних депутатів. «Ми прогнозуємо, що майже 30 мажоритарників увійдуть до фракції «Опозиційного блоку» в парламенті. Тобто ми сподіваємося, що вона налічуватиме щонайменше 50—60 депутатів», — сказав С. Ларін.
Водночас його колега Михайло Добкін зазначив: «Якщо ми зараз наберемо близько 10%, це буде величезна перемога. Ми отримали не просто гарний результат на цих виборах, ми одержали надію. Хтось скаже, що ми набрали мало, але ми за 1,5 місяця набрали їх з нуля, без розкрученої політичної сили, просто зібравшись з різних регіонів». Політик оптимістичний у своїх прогнозах. За його словами, «хоча в цьому скликанні «Опозиційний блок» не зможе реалізувати те, що намітив, все реалізує в наступному». «Ми створимо нову політичну силу і прийдемо в наступний парламент із зовсім іншим результатом. Ми закріпимо свою перемогу на місцевих виборах і змагатимемося з тими політичними силами, які завоюють симпатії виборців, за лідируючі позиції по всій Україні. Думаю, у наступному парламенті ми будемо першими», — заявив Михайло Добкін.
Разом з тим народний депутат Нестор Шуфрич звинуватив владу в тому, що вона «зробила все для того, щоб не дати проголосувати жителям промислових регіонів південного сходу нашої країни». Багато хто, за його словами, не зміг проголосувати. Не змогли не тому, що не прийшли, а тому, що дільниці не почали свою роботу.
Політик також висловив жаль, що ці вибори не пройшли без стрілянини. «Усі чекали стрілянини в зоні АТО, але стріляли в «мирній» Дніпропетровській області, у Кривому Розі. (Нагадаємо: у день виборів повідомлялося, що невідомі обстріляли іномарку, яка стояла біля окружкому №33. Пізніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що стрілянина не пов’язана з виборами, це бандитські розбірки).
 
Вл. інф.