Вийшовши з дільниці для голосування, лідер «Свободи» Олег Тягнибок висловив думку, що «Верховна Рада нового скликання — це, по суті, перехідний парламент, який має виконати свою історичну місію — перевести країну від диктатури до цивілізованого європейського життя, коли право і закони будуть основою життєдіяльності суспільства».

А коментуючи згодом результати езит-полів, він наголосив, що нинішні вибори також увінчалися ідеологічною перемогою — до парламенту нарешті не потрапили комуністи. «Для «Свободи» це першочергова і найважливіша ідеологічна перемога. Тепер треба довести справу до логічного завершення — ухвалити свободівський законопроект №3530 «Про заборону комуністичної ідеології», — сказав він та додав, що суд так само має ухвалити рішення про заборону КПУ.

Також О. Тягнибок зазначив, що перебіг голосування ще раз підтвердив необхідність проведення виборів тільки за пропорційною системою, адже саме у можоритарних округах фіксується підкуп виборців, каруселі, проблеми з протоколами. «Прикро, що не було враховано пропозицій «Свободи» стосовно зміни законодавства та проведення виборів у парламент на пропорційній основі з відкритими списками, тоді б ми не допустили багатьох фальсифікацій і колишніх регіоналів у парламент. Але вважаємо, що це вже є завданням наступної Верховної Ради», — сказав він та пообіцяв, що «Свобода» першочергово підніматиме питання про ухвалення Виборчого кодексу, де буде чітко зафіксовано, що парламент має обиратися за пропорційною системою з відкритими списками. Крім того, свободівці виступають за те, щоб політичну рекламу було обмежено за три місяці до виборів та щоб було заборонено платну політичну рекламу, бо внаслідок цього виборець голосує за того, в кого в руках «телевізор».

Заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський також найбільшим досягненням нинішніх виборів назвав те, що вперше в історії незалежної України до парламенту не потрапили комуністи. Що стосується меншого порівняно із попередніми виборами результату «Свободи», то, за його словами, це пояснюється тим, що нині більшість партій оперують свободівськими гаслами. «Ураховуючи це, ми не вважаємо результат у 6 відсотків поразкою. Навпаки — це поширення наших ідей та націоналістичних цінностей серед суспільства. І якщо в Україні раніше була мода на партії лівого, соціалістичного спрямування, то після Революції гідності кількість правих партій зросла. І тепер буде конструктивна конкуренція не лише ідей, а й програм правоцентристських сил. Для нас така політична боротьба є цікавішою і продуктивнішою», — сказав Р. Кошулинський.