У Львові відбулося свято сиру і вина. Традиційно його розпочали із відкриття великої давильні винограду, де близько тонни ягід чавили ногами. До давильні запросили відомих рестораторів Львова. Ноги — це ідеальний прес, який дозволяє видавити колір зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточок, що додають вину мутності та гіркоти. Ця виноградна атракція перетворилася для львів’ян та гостей міста на гарну традицію. А сік пустять для виготовлення фестивального вина.

Також на гостей свята чекали виступи музикантів, презентація інсталяції з винних корків, кінопоказ до келиху вина та різноманітні майстер-класи із живопису, винних портретів та виготовлення свічок від «Львівської свічкової мануфактури». Діяв на святі сиру і вина і шоу-майданчик кухарів Львова. Другий день заходу присвятили одному з найулюбленіших десертів багатьох — сирнику. Також були майстер-класи кулінарної майстерності, а всі охочі могли придбати продукцію великих виробників та імпортерів і регіональні органічні продукти.

Вл. інф.

Фото Євгенія КРАВСА.