Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 5-й тур. 23 листопада.

Група E. «Байєр» (Німеччина) — «Челсі» (Англія). 2:1. «Валенсія» (Іспанія) — «Генк» (Бельгія). 7:0. «Байєр» — 9 очок, «Челсі» — 8, «Валенсія» — 8, «Генк» — 2.
Група F. «Арсенал» (Англія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 2:1. «Марсель» (Франція) — «Олімпіакос» (Греція). 0:1. «Арсенал» — 11, «Марсель» — 7, «Олімпіакос» — 6, «Боруссія» — 4.
Група H. «Мілан» (Італія) — «Барселона» (Іспанія). 2:3. БАТЕ (Білорусь) — «Вікторія» (Чехія). 0:1. «Барселона» — 13, «Мілан» — 8, «Вікторія» — 4, БАТЕ — 2.
Група G. «Зеніт» (Росія) — АПОЕЛ (Кіпр). 0:0.
Цей поєдинок міг взагалі не закінчитися. Група глядачів, котрих і вболівальниками не назвеш, двічі запалювала димові шашки. І над полем клубочився ядучий туман. Щоразу рефері зупиняв матч. У другому випадку навіть повів футболістів до роздягалень. Коли дим розвіявся, гру продовжили. Але арбітр попередив, що у разі чергового підпалу він припинить поєдинок, а «Зеніту» зарахують поразку — 0:3. Подіяло...
«Шахтар» (Україна) — «Порту» (Португалія). 0:2. Голи: Галк, 79, Рац, 90 (автогол).
«Шахтар»: Рибка, Кобін (Коста, 87), Кучер, Ракицький, Рац, Фернандіньо, Гюбшман, Мхітарян, Вілліан (Тейшейра, 69), Едуардо (Жадсон, 59), Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
«Порту»: Елтон, Майкон, Роланду, Отаменді, Перейра, Фернандо, Дефур (Соуза, 88), Моутіньо, Галк, Джалма (Крістіан Родрігес, 73), Джеймс Родрігес (Варела, 81). Тренер — Віктор Перейра.
Рефері — Крейг Томсон (Шотландія).
Донецьк. «Донбас Арена». 46 280 глядачів. Мінус 8 градусів.
На жаль, «Шахтар» звільнив себе від виступів у єврокубках навесні. Протягом зустрічі «гірники» мали нагоди забити. Але на останніх хвилинах втратили концентрацію і пропустили два влучні удари суперника. В першому випадку на рівному місці помилилися Кучер з Ракицьким і дозволили Галку зробити свою справу. Після цього господарі припинили грати.
Усі, либонь, ще з дитинства знають історію про того кота, котрий слухає та й їсть собі. Так мудро поводиться і АПОЕЛ. Скажімо, один із чиновників з клубу—суперника кіпріотів заявив, що ті більше очок не здобудуть. А набрані на старті — випадковість. Потім експерти добалакалися до того, що колектив з Нікосії в жодному разі не заслуговує на вихід до плей-оф. Такі категоричні заяви особливо дивують, коли дивишся на гру кіпріотів. У них зібрався інтернаціональний і досить класний, відмінно вишколений ансамбль: амбіційний і бойовий. У цьому випадку можна сказати: розмовляйте собі досхочу, а АПОЕЛ — на коні...