Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 5-й тур. 22 листопада.
Група А. «Наполі» (Італія) — «Манчестер Сіті» (Англія). 2:1. «Баварія» (Німеччина) — «Вільярреал» (Іспанія). 3:1. «Баварія» — 13 очок, «Наполі» — 8, «Манчестер Сіті» — 7, «Вільярреал» — 0.
Група В. ЦСКА (Росія) — «Лілль» (Франція). 0:2. «Трабзонспор» (Туреччина) — «Інтер» (Італія). 1:1. «Інтер» — 10, «Трабзонспор» — 6, «Лілль» — 5, ЦСКА — 5.
Група С. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Бенфіка» (Португалія). 2:2. «Оцелул» (Румунія) — «Базель» (Швейцарія). 2:3. «Бенфіка» — 9, «Манчестер Юнайтед» — 9, «Базель» — 8, «Оцелул» — 0.
Група D. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Динамо» (Хорватія). 6:2. «Ліон» (Франція) — «Аякс» (Нідерланди). 0:0. «Реал» — 15, «Аякс» — 8, «Ліон» — 5, «Динамо» — 0.
Особливої уваги заслуговує матч в Мюнхені. Там «Баварія» здобула переконливу перемогу. І цьому великою мірою посприяв півоборонець збірної України Анатолій Тимощук (на знімку праворуч), котрий провів на полі весь ігровий час. До речі, Анатолій через вилучення в чемпіонаті Бундесліги пропустив кілька матчів. І його відсутність неабияк відчувалася. Але на Лігу чемпіонів німецькі червоні картки, зрозуміло, не впливають. Тому українець помітно зцементував оборону свого клубу. Тепер «Баварія» разом із «Інтером» та «Бенфікою» достроково забезпечила собі місце в 1/8 фіналу змагань.
«Вільярреал» залишається без очок і втратив навіть шанси потрапити у Лігу Європи УЄФА. А от виграш у «Манчестер Сіті» (2:1) дозволяє «Наполі» почуватися комфортно напередодні поєдинку з іспанським аутсайдером. Окрім перемоги над «Баварією» лідеру англійського чемпіонату потрібна поразка «Наполі» у завершальному турі.
Футболісти міланського «Інтера», котрі невдало виступають у національному чемпіонаті (посідають лише шістнадцяте місце з двадцяти після десяти турів), розуміли, що навіть одне очко у грі з «Трабзонспором» забезпечить їм вихід із групи В. Тож нічия вирішила поставлене перед міланцями завдання.
А от «Лілль» у Москві здобув першу перемогу — з рахунком 2:0 над ЦСКА. І це помітно ускладнило турнірне становище росіян. «Трабзонспор» тепер на очко випереджає французів, із якими зустрінеться 7 грудня, армійці ж вирушать у гості до «Інтера». Переможець пари «Лілль» — «Трабзонспор» забезпечить собі путівку до плей-оф, а ЦСКА для виходу з групи необхідні три очки у матчі з італійцями та нічия у Франції.
Третьою командою, котра достроково забезпечила собі місце у плей-оф, стала «Бенфіка», яка звела до нічиєї поєдинок на «Олд Траффорд». Удар Даррена Флетчера вивів підопічних Алекса Фергюсона уперед — 2:1. Однак «МЮ» не втримав перевагу.
Перемога «Базеля» над слабеньким «Оцелулом» дозволила швейцарцям наблизитися на відстань одного очка до лідерів квартету С. «Базель» може залишити за бортом турніру «Манчестер Юнайтед», якщо переможе в очній дуелі в останньому турі.
У групі D «Реал», який уже забезпечив собі місце в 1/8 фіналу, підтвердив свій високий клас, перемігши загребське «Динамо» з рахунком 6:2. Дев’ятиразовий клубний чемпіон Європи пропустив лише два м’ячі на груповій стадії. А от за другу путівку до 1/8 поборються «Аякс» з «Ліоном», матч яких у Франції завершився «сухою» нічиєю. Амстердамці, котрі на три очки випереджають ліонців, вирушать на мадридський «Сантьяго Бернабеу», у той час як «Ліон» зустрінеться із «Динамо».
Фото з сайту УЄФА.