У Херсоні напередодні «сезону переломів» завершилась реконструкція міського травмпункту при лікарні імені Тропіних. На неї муніципальна влада та спонсори спільно зібрали чверть мільйона гривень. Цих грошей вистачило, щоб розділити амбулаторну операційну та перев’язочну, відремонтувати рентген-апарат і, найголовніше, — збільшити площу приймального відділення.
— Минулими роками бувало, що кількість пацієнтів травмпункту доходила до 120 осіб на добу. Колишня приймальня просто не вміщала стільки пацієнтів, і деяким доводилося очікувати своєї черги за дверима. А для травмованих людей перебування на холоді не занадто корисно. Тепер пропускна спроможність травмпункту збільши-
лась утричі, і чекати допомоги на вулиці не доведеться нікому, — задоволений головний лікар закладу Леонід Ремига.
Утім, на «модернізацію» міського травмпункту бюджетні гроші в Херсоні знайшли, а на оплату необхідних перев’язочних засобів і медикаментів для постраждалих під час ожеледі їх, як і раніше, недостатньо. Безплатно їх одержать тільки інваліди Великої Вітчизняної та учасники бойових дій, а всім іншим доведеться платити за них зі своєї кишені. За словами медиків, стандартний набір з гіпсової пов’язки, рентгенівської плівки та медикаментів для знеболювання при простому переломі верхніх кінцівок коштуватиме пацієнту до ста гривень, при переломі ноги — вдвічі дорожче.
Херсонська область.