В українських мегаполісах навіть кінофестивалі із міжнародним статусом останнім часом збирають обмаль публіки — мабуть, стало важче знаходити шляхи до сердець глядачів. А от у Херсоні днями з аншлагом пройшов XІV щорічний фестиваль студентського кіно. Аматорські колективи місцевих вузів традиційно показали на ньому дванадцять ігрових стрічок навдивовижу різноманітних жанрів: від ліричної драми до музичної комедії та гумористичних скетчів. Вочевидь, сюжети виявились близькими і зрозумілими аудиторії, тож зал найбільшого в обласному центрі кіноконцертного комплексу «Ювілейний» на час фестивального показу був повен ущерть.
Роботи своїх ровесників дивилися понад півтори тисячі юнаків та дівчат. Стільки публіки останніми роками в Херсоні було не до снаги зібрати навіть першорядним естрадним зіркам з Києва та Москви!
Цікаво, що в переможці кінофестивалю не вдалося вийти майбутнім профі — початківцям-режисерам та юним журналістам, що також показували тут свої стрічки. Перше місце журі віддало стрічці студентів природознавчо-туристичного факультету Херсонського держуніверситету. Це навдивовижу смішна комедія «Єралаш», в основі якої — пригоди звичайного херсонського студента по дорозі з дому на лекції. Їм дістався і головний приз від організаторів — сучасний комп’ютерний комплекс, завдяки якому переможці зможуть змонтувати і випустити у світ ще чимало захопливих стрічок.