Одним із перших оцінку виборів в Україні дав кореспондентові «Голосу України» екс-президент Олександр Квасневський. На його думку, результати виборів є добрими для України і дають можливість утворити сильну проєвропейську коаліцію. Несподіваним для нього став слабший від очікуваного результат Блоку Петра Порошенка, що «свідчить, як швидко за таких складних умов, як в Україні, зуживаються авторитети».
Інший відомий в Україні польський політик і експерт Павло Коваль в розмові з нашим кореспондентом назвав результати парламентських перегонів «поганою новиною для Путіна», а перемогу «Народного фронту» і Блоку Петра Порошенка — «справжнім євроремонтом України».
Від імені правлячого уряду високу оцінку виборів дав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, назвавши їх «початком нової ери в українських реаліях». Водночас політик відзначив, що на обраному українським народом європейському шляху нашу державу чекають великі виклики, але «Україна матиме гарантії підтримки ЄС і США».
Щодо симпатій українців, які нині мешкають у Польщі і взяли участь у голосуванні, то результати підрахунку їхніх голосів радше є лакмусовим папірцем, який змальовує картину політичних симпатій наших співвітчизників. За результатами волевиявлення українців у Варшаві перемогу здобув «Народний Фронт» (26 відсотків). Друге місце посіла «Самопоміч» (24,7), на третьому — Блок Петра Порошенка (22,7). З великим відривом від лідерів, проте подолали виборчий бар’єр «Правий сектор» (7,7) та «Громадянська позиція» (7,3). Найближчою до 5-відсоткової планки була «Свобода» із 4,3 відсотка голосів. Ці дані слід узяти до уваги українським політикам, оскільки фактично учасники «виборчого плебісциту» у Варшаві репрезентують щонайменше 200—300-тисячну армію українських заробітчан у Польщі, які не збираються відмовлятися від свого українського громадянства і майбутнє пов’язують винятково з Україною.
 
Варшава.