Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур.

18 листопада. «Іллічівець» — «Арсенал». 0:0. 4 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса).
19 листопада. «Таврія» — «Волинь». 1:0. 4 600 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Гол: Калиниченко, 89. Вилучено Майкона («Волинь», 90+1).
«Шахтар» — «Металург». 2:0. 28 023 глядачі. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Адріано, 64 (п), Шевчук, 88.
«Дніпро» — «Кривбас». 0:2. 10 138 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Лисенко, 21 (п), Єслінек, 30.
«Чорноморець» — «Карпати». 2:2. 31 060 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Балашов, 45+1 (п), Джиммі, 81 — Батіста, 65, Федецький, 84.
20 листопада. «Зоря» — «Металіст». 1:5. 700 глядачів. Рефері —Шандор (Львів). Голи: Лазарович, 33 — Девич, 19 (п), 47, Крістальдо, 21, Соса, 80 (п), Фініньо, 90+1.
«Ворскла» — «Оболонь». 0:1. 2 000 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Гол: Григорій Баранець, 59.
«Динамо» — «Олександрія». 4:0. 3 890 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Ідейє, 4, Ярмоленко, 45+1, 83, Назаренко, 57 (автогол).
Бомбардири: Майкон («Металіст») — 11 м’ячів, Ярмоленко («Динамо») — 10, Ідейє («Динамо») — 9.
Почнемо наш огляд з приємного — історичної події: в Одесі відкрили новий суперсучасний стадіон «Чорноморець». Тепер в Україні вже вісім споруд високого рівня: у Києві, Львові, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Сумах, Запоріжжі і в мальовничому парку на самому березі Чорного моря. Сподіватимемося, що цей рух продовжуватиметься і надалі. Адже він — запорука популярності і розвитку вітчизняного футболу.
Звичайно, повним щастям для прихильників «Чорноморця», котрі прийшли суботнього вечора на відкриття споруди, була б перемога над «Карпатами». До речі, одесити двічі вели перед. Але і нічия для нинішньої одеської команди — позитивний результат. Адже якщо казати об’єктивно, то «Карпати» сьогодні за рівнем гри дещо переважають «моряків». Львівська команда збалансованіша, потужніша, має досвід міжнародних виступів на солідному рівні.
Натомість ансамбль «Чорноморця» перебуває у стадії створення. І дай йому Бог успіхів у досягненні мети. Хоча, якщо відверто, то нічия прийнятна для обох суперників. Вони набрали очко і ще трохи віддалилися від «зони вильоту». 
Символічно, що перший гол на новому стадіоні забив 20-річний вихованець одеського футболу Віталій Балашов.
Матчі між клубами Дніпропетровського регіону, як правило, відбуваються в безкомпромісній боротьбі. Але більшість із них завершувалися перемогами «Дніпра». Цього разу (це була сорокова зустріч) вище всякої похвали зіграв «Кривбас». Він уперше здолав іменитіших сусідів на їхньому полі. Особливо несподіваним такий підсумок є тому, що «Дніпро» перед цим видав п’ятиматчеву переможну серію. А криворіжці не вигравали у чотирьох останніх поєдинках.
Гості відкрили рахунок з пенальті, призначеного за гру рукою Інкума. Лисенко впорався із завданням. Невдовзі криворіжці закріпили успіх, провівши швидку контратаку, котру ефектно завершив Єслінек. Чех ефектно перекинув м’яча через воротаря дніпрян, свого земляка Лаштувку.
Після перерви іспанський поводир «Дніпра» Рамос спробував перебудувати свій склад на атакувальний варіант. Але жодного зиску він і його підопічні не отримали. А відтак, втратили четверту позицію в турнірній таблиці. Натомість «Кривбас» тепер відстає від сусідів лише на два очки.
Ще одна міні-сенсація сталася у Полтаві, де місцева «Ворскла» поступилася «Оболоні». Можна лише поспівчувати підопічним Миколи Павлова. Натомість варто привітати киян, котрі таки вистраждали свою першу перемогу в нинішньому чемпіонаті. Причому заслужену. «Пивовари» зіграли максимально зібрано і дисципліновано. А гол, забитий Григорієм Баранцем, став наслідком награної і продуманої комбінації. Потужний і ефектний удар викликав захоплення. А от полтавці явно недооцінили суперника...
Фото з сайту ФК «Чорноморець».
Стадіон на березі Чорного моря.