У Львові відбувся перший в Україні фестиваль силових видів спорту «Сила нації». Події відбувалися у виставково-розважальному комплексі «Шувар». Змагалися найкращі українські спортовці у пауерліфтингу (силове триборство), важкій атлетиці, армрестлінгу (рукоборство), стронгмені (богатирський спорт) та бодібілдингу (культуризм).

Відкривали фестиваль майстри армреслінгу. Серед молодих спортсменів у легких та середніх вагових категоріях домінували представники Луганська та Львова. А в найпрестижнішій категорії (понад 85 кг) у фіналі зійшлися студенти: представник Київського технічного університету Олексій Курдеча переміг Миколу Лютого з Тернопільського національного економічного університету. У жінок найсильнішою стала Катерина Табунщукова з Луганського медичного університету.
Суперечка гігантів завершився з рахунком 5:0 на користь Пушкаря (на знімку праворуч). Втім, «сухий» рахунок не відображає драматизму змагання: судді були змушені нараховувати штрафні та навіть зв’язувати руки суперників через розриви.
 
Львів.
Фото автора.