Між органами місцевого самоврядування Херсона й приміського селища Антонівки розгортаються формені «бойові дії». Після того як голова Антонівки Ігор Семенчев із тріском програв діючому голові Херсона Володимиру Сальдо вибори міського голови, підвідомчі цим чиновникам служби, та й вони самі регулярно обмінюються «ударами й контрударами». Ігор Семенчев устиг оспорити повноваження муніципальної влади без узгодження із селищною громадою створювати площі в територіальні межах Антонівки (мається на увазі нова площа Чорновіла, «узаконена» міськрадою до останнього Дня незалежності) і розвішувати на «своїх» вулицях соціальну рекламу. Він же в письмовому вигляді зажадав знести пам’ятну стелу з написом «Херсон» біля автомобільного моста через Дніпро, мотивуючи тим, що через тридцять років після встановлення вона стала «заважати» мешканцям сусідніх будинків. Херсонська міськрада також у боргу не залишилася, розв’язавши проти Антонівки затяжну юридичну війну. Від її імені до Господарського суду області подано цілу серію позовів із вимогою оголосити нечинними кілька рішень Антонівської селищної ради про відведення землі в оренду підприємницьким структурам. Однак, схоже, що перемога на цьому етапі протистояння схиляється не на бік міської ради: служителі Феміди її позицію не підтримали.

Так, Херсонська міськрада через суд вимагає скасувати кілька пунктів рішень Антонівської селищної ради ще 2002 і 2005 років про відведення двом місцевим підприємствам ділянок землі площею 0,1 і 1,46 га відповідно на вулиці 20-й Східній та Кіндійському шосе. Через дев’ять років міськадміністрація раптом «прозріла» і виявила, що при відведенні землі бізнесменам селищна рада «порушила виключне право Херсонської міськради на користування належними їй землями» (тут і далі лапками позначено цитати із судових рішень). І на цій підставі договори оренди слід анулювати. Однак Господарський суд нагадав позивачеві, що «селище Антонівка на даний час теж є частиною Херсона», і його рада «має такі само повноваження, як суб’єкт місцевого самоврядування».

Господарський суд області вважає, що представники міськради не надали доказів неправомочності Антонівської селищної ради розпоряджатися землями територіальної громади й протиріччя договорів оренди чинному законодавству. І на цій підставі відмовив у задоволенні позовних вимог. Тобто для чиновників «другий раунд» протистояння між Антонівкою та Херсоном закінчився черговим струсом повітря. А от інтересам бізнесу позов сам по собі вочевидь завдав шкоди.

По-перше, орендарів земельних ділянок залучили до судових засідань як співвідповідачів. Це означає, що бізнесменам довелося шукати досвідчених юристів для представництва й захисту своїх інтересів. По-друге, під сумнівом раптово опинилося саме їхнє право хазяювати на орендованій території: як будеш сьогодні приймати замовлення та підряди, якщо завтра тебе з цієї території можуть виставити, й роботу просто ніде буде виконувати?

Отже, місцеві чиновники готові навіть ризикнути його доходами лише заради того, щоб одержати «позиційну перевагу» в затяжному протистоянні, що виникло через особисті амбіції голів місцевого самоврядування. То, чи не надмірною виходить ціна перемоги в цьому протистоянні?