Не встигла влада Дніпропетровська відрапортувати про капітально відремонтований проспект імені Газети «Правда», як дорожнє полотно довелося розкривати через аварію.

Спочатку крізь асфальт почала просочуватися вода, потім він провалився. Добре ще, що ніхто не постраждав, адже проспект, яким автомобілі рухаються в шість рядів, є однієї із найжвавіших магістралей, що з’єднують лівий і правий береги Дніпра.

З’ясувалося, що під проспектом, у районі будинків №№35—37, стався поперечний перелом напірного каналізаційного колектора діаметром 700 міліметрів, який прокладено на глибині 2,5 метра. Унаслідок ремонтних робіт з’явилася вирва глибиною до 5—7 метрів і в діаметрі до 20 метрів саме посередині проспекту. Через це рух автомобілів було вкрай ускладнено, а рух тролейбусів взагалі припинено. Ремонтні роботи КП «Дніпроводоканал» вело всі вихідні, і нині рух проспектом відновлено в повному обсязі.

Але відкритим залишається питання: чому така масштабна аварія сталася на колекторі, який було капітально відремонтовано лише два роки тому? І хто заплатить за пошкоджене покриття проспекту?

До речі, аналогічний прорив стався вранці 18 листопада і на вулиці Комсомольській у Дніпропетровську.