Закарпатська облдержадміністрація і облорганізації, зокрема, ветеранів України, Збройних Сил та учасників бойових дій, «Союз Чорнобиль України», «Товариство добровольців — учасників війни», підписали меморандум про взаємодію і співробітництво.
Основна мета угоди — збереження злагоди в суспільстві та забезпечення гідного рівня життя ветеранів і чорнобильців. У цьому документі сторони зафіксували спільне розуміння розвитку країни й області і домовилися забезпечити взаємну підтримку та активну співпрацю в питаннях соціально-економічного і гуманітарного розвитку Закарпаття.
Підписавши цей документ, повідомили кореспондентові «Голосу України» у прес-центр ОДА, влада регіону взяла на себе зобов’язання у 2012 році посилити соціальний захист ветеранів війни, учасників бойових дій та чорнобильців. Зокрема, йдеться про конкретні цифри коштів, які спрямують на соціальні виплати, надання пільг та компенсацій. Зі свого боку, організації зобов’язуються брати активну участь у роботі Громадської ради при ОДА, інших консультативно-дорадчих органах, створених при органах виконавчої влади, проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед своїх членів.
Вл. інф.
Ужгород.