У міській адміністрації розробили програму святкування новорічної ночі та Різдва Христового. Свята традиційно відзначатимуться на майдані Незалежності, але цього року киян очікують особливі сюрпризи, які поки що тримають у таємниці. Як і те, якою буде новорічна ялинка на головній площі країни.
Як відзначають у прес-службі КМДА, її голова Олександр Попов поставив завдання перед відповідальними за проведення заходів особами підготувати новорічно-різдвяні свята на найвищому рівні і у принципово новій якості. «Оскільки Новий 2012 рік буде особливим і дуже важливим для Києва, то й новорічна ніч-2012 повинна стати особливою для киян і гостей столиці. Саме тому ми приготували багато несподіваних приємних сюрпризів», — інтригує Олександр Попов.
Водночас сьогодні увечері в центрі столиці кілька партій та організацій, незважаючи на заборону Окружного адмінсуду проводити акції, мають намір відзначити День Свободи. «Столична влада готова всіляко сприяти реалізації громадянських ініціатив», — наголошують у КМДА і пояснюють: «безпека громадян під час проведення масових заходів є одним з основних завдань не тільки правоохоронних органів, а й міської влади». Тому на час монтажу, що почався напередодні Дня Свободи, головної новорічної ялинки країни (на знімку) частково перекритий майдан Незалежності та обмежене проведення на ньому мирних акцій... У неділю ввечері співробітники столичної міліції обгородили центральну частину майдану Незалежності залізними щитами. Є відповідь і на запитання, чому ялинку почали монтувати мало не за місяць до того дня, коли її офіційно запалять. З’ясувалося, що цього року головна новорічна ялинка вперше буде штучною, і її монтаж, установлення ілюмінації та прикрас потребуватимуть більше часу, ніж зазвичай.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.