— Отримав велике задоволення від побаченого на виставці «Мистецтво одного села», на якій були представлені вироби народних умільців із поліського села Чабель Сарненського району, — ділиться враженнями народний депутат України Микола Шершун (фракція Народної партії).
Взаємодія Миколи Шершуна із жителями цього села має давню історію. Адже свого часу він допоміг територіальній громаді вирішити одну з найнагальніших проблем: придбати і встановити понтонний міст через річку Случ. Селяни із вдячністю згадують участь депутата в їхньому житті. Залюбки спілкувалися з ним, демонстрували власноруч вишиваний і вив’язаний одяг, картини місцевих художників та вироби з дерева, лози, показали обряд випікання короваю, співали весільних пісень.
Як людина небайдужа до всього, що відбувається на рідній землі, народний депутат не оминув і Сарненський історико-етнографічний музей, де досвідчений краєзнавець Раїса Тишкевич ознайомила з експозиціями, що відображають життя Поліського краю у різних історичних періодах. Народний депутат України високо оцінив напрацювання районної влади та фахівців музейної справи щодо збереження культурно-мистецької спадщини, розвитку та примноження місцевих традицій і ремесел.
 
Рівне.