Можна лише уявити здивування працівників одного з кременчуцьких продуктових магазинів, коли на ранок вони раптом не виявили автомата для поповнення рахунків мобільних телефонів, що стояв при вході у приміщення, у коридорчику... Як з’ясувалося, до нього вже давно придивлялися двоє відвідувачів магазину — 20-річний кременчужанин та його на два роки молодший товариш. Уночі покупців тут зазвичай мало, тож продавець нерідко дрімає, втрачаючи пильність. Цим і скористалися крадії. 
А далі все було, яка то кажуть, справою техніки. Викрадений айбокс хлопці притягли до гаража, що належить одному з них. Там одразу провели певний демонтаж, добралися до грошей. Але не це було головною метою. Знаючи принцип дії такого автомата, зловмисники підключили апарат до мережі й почали «пропускати» через нього... ті самі викрадені купюри. У такий спосіб поповнюючи власні електронні гаманці на заздалегідь відкриті рахунки. Однак, зрозумівши, що «система» працює, вирішили подальші «операції» відкласти на ранок. Але вранці їх розбудили собака з міліцією.
За словами начальника відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрія Сулаєва, це перша подібна крадіжка в Україні. Тож варто сподіватися, що після цього власники апаратів подбають про безпеку. А тим часом слідство у справі триває. Цікаво, що в обох фігурантів уже був «досвід» крадіжок із гаражів, а тепер їм світить до шести років позбавлення волі.
Полтавська область.