У Луганському національному університеті імені Т. Шевченка відбувся регіональний конкурс перукарського мистецтва «Театр тіней». Його учасники використовували для зачісок найсміливіші ідеї — тут були й церкви з куполами, і фантастична космічна біжутерія й навіть... старовинні черевички. «Головна вимога до роботи — не тільки якісно виконана зачіска, а її гармонічне злиття із загальним образом, що створений на моделі», — пояснила принцип оцінки викладач кафедри образотворчого мистецтва і професійної майстерності Світлана Шпетна.

Понад 30 учасників з різних вузів області представили свої роботи в трьох креативних номінаціях: «Містерія», «Етно-шоу» і «Тінь від PRADO». Перші дві номінації — створення фантазійних зачісок у певних тематичних напрямах, у номінації «від PRADO» глядачі побачили роботи рівня от-кутюр, постижерні роботи, з використанням заздалегідь підготовлених елементів для зачіски. Увесь процес створення зачіски проходив на очах у глядачів і журі. Час роботи — 45 хвилин.

Перше місце в номінації «Етно-шоу» здобула Христина Гончарова: її робота «Класична француженка», що вразила витонченістю форми й чистотою виконання. У номінації «Містерія» найвищий рівень майстерності продемонструвала Маргарита Шмельова в роботі, декорованій незвичайними елементами «інопланетної» біжутерії. У номінації «Тінь від PRADO» перемогу завоювала Діана Демида з роботою «Чиста душа», де як постижерні вироби було використано створену з волосся церкву з куполами.

На знімку: робота призерки конкурсу — студентки Інни Осипової — «Орхідея».

Луганськ.

Фото прес-служби ЛНУ.