Про всі перевірки, які контролери проводять у Вінниці, відтепер повідомлятимуть в Інтернеті на спеціальному сайті. В інформації вказуватимуть насамперед підставу для проведення перевірки з посиланням на нормативно-правову базу і зазначенням того, є вона плановою чи позаплановою. Далі називатимуть організацію, яка її здійснює, та прізвища перевіряльників, а також терміни проведення та її результати.
Концепцію сайту, який зробить публічними перевірки контролюючих органів, презентували на засіданні ради підприємців при міському голові. Як повідомив директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міськради Олександр Риженко, сайт складається з двох розділів. У першому вміщено роз’яснювальні матеріали, зокрема, документи, на підставі яких контролери проводять роботу у колективах, витяги з чинного законодавства тощо. У другому повідомлятимуть про хід перевірок. Інформацію про це надаватимуть самі підприємці. На веб-сторінці розмістять телефони «гарячих ліній» усіх контролюючих органів.
Ініціатором створення такого сайту є міський голова Вінниці Володимир Гройсман. За його словами, у такий спосіб зроблять систему контролю більш відкритою. «Один раз на місяць будемо здійснювати моніторинг вміщених матеріалів, — зазначив на засіданні ради підприємців міський голова. — На їх підставі не лише влада, а й керівники контролюючих органів зможуть аналізувати роботу своїх підлеглих». На переконання Володимира Гройсмана, публічність у такому питанні кардинально змінить ситуацію у стосунках між перевіряльниками і підприємцями. Останні, за словами міського голови, продовжують скаржитися на зловживання представників контролюючих органів.
Вінниця.