Продовження теми
Власники скандальної забудови поблизу станції метро «Театральна», крім самої споруди, подарують місту 10 млн. грн. на... завершення робіт. Про це на прес-конференції 17 листопада повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.
Ця заява більше схожа на цинічне знущання з киян: «Ми отримали офіційне звернення меценатів, які виявили бажання подарувати Києву будівлю і земельну ділянку по вулиці Б. Хмельницького, 7. Прізвище дарувальників — Вагіф Алієв і Вадим Столяр. Ці дві особи створили підприємство, яке викупило земельну ділянку і об’єкт незавершеного будівництва. Місту буде подаровано 100 відсотків статутного капіталу цього підприємства — приблизно 10 мільйонів гривень, які, за пропозицією дарувальників, підуть на завершення будівництва».
Представник КМДА навіть пояснив нам, нетямущим, за які гріхи, передовсім самої влади, кияни отримують такий «подарунок»: «Річ у тім, що це будівництво, будучи неправильним за змістом, відповідно до документів було законним»(!). Будівля буде віддана Музею історії Києва, який відчинить свої двері до Дня Києва — у травні 2012 року.
Даруйте, а хіба не сам голова КМДА Олександр Попов (як, утім, й інші «голови» до нього!) неодноразово заявляв, що будівництво незаконне і що його спочатку зупинять, а 17— 20 лютого демонтують? Щоправда, він називав й іншу дату: покласти край будівництву у середині червня.
«Голос України» не раз порушував тему незаконного зведення офісно-розважального центру поблизу станції метро «Театральна», вказуючи на порушення низки містобудівних законів. Тож коробка-одоробало у цьому місці не повинна була з’явитися під жодним соусом. Але, усупереч протестам громади, природозахисних та інших громадських організацій, ЗМІ, з’явилася. Та ще й як благодіяння для городян від... влади та меценатів, які «виявили бажання подарувати Києву будівлю і земельну ділянку по вулиці Б. Хмельницького, 7». З’ясовується, вони НАМ подарували! А де, цікаво, взяли?
Тим часом кілька днів тому в «Голосі України» під рубрикою «Київ» надруковано відповідь заступника прокурора Києва 
В. Трунова на критичні публікації щодо цього «подарунка»: будівництво незаконне, тому прокуратура винесла припис його зупинити і звернулася з позовом до господарського суду про зобов’язання забудовника «знести за власний кошт об’єкт самочинного та незавершеного будівництва. Судовий розгляд триває». А що — суд уже закінчився?
І насамкінець. Олександр Попов в одному з інтерв’ю заявив, що має намір балотуватися на посаду голови КМДА — з надією на успіх. Пане Попов, не ходіть на вибори: навіщо ганьбитися?