Консолідоване голосування представників більшості та опозиції за нову редакцію закону про вибори народних депутатів України гарантує чесні й прозорі вибори, підкреслив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Коментуючи заяви окремих опозиційних політиків про те, що компроміс все-таки недостатній і влада фактично нічим не поступилася, політик зазначив, що в доопрацьованому документі враховано зауваження і пропозиції Венеціанської комісії, а також депутатів від меншості. Під законопроектом підписалися всі члени ТСК, у якій представлені депутати з усіх фракцій. Під час обговорення в сесійному залі промовці не тільки від більшості, а й від опозиційних партій підтвердили, що з ухваленням цього документа знято всі питання про можливість фальсифікації виборів. Тоді як три політичні питання — про виборчу систему, прохідний бар’єр і участь блоків у виборах — були віддані на рішення зали. «Такого консолідованого голосування ми вже давно не мали», — сказав О. Єфремов. І порадив тим партіям, які залишилися незадоволені новим виборчим бар’єром, зокрема, малим партіям, яких не влаштовує п’ятивідсотковий прохідний бар’єр, за рік, що залишився до виборів, створити конкурентоспроможні політичні сили. Парламентарій нагадав, що з 27 країн Євросоюзу більшість країн має прохідний бар’єр 5 відсотків, а деякі країни ЄС навіть 7 відсотків.

Зваженим назвав лідер регіоналів також і рішення про направлення на повторне перше читання законопроекту про ринок землі. 

Розгляд проекту держбюджету-2012 почнеться після завершення переговорів з Російською Федерацією щодо ціни на газ, відповідно до якої буде скориговано основні положення держбюджету, зазначив лідер фракції.