Минулої зими під час відвідування районної лікарні у Червоноармійську (Житомирська область) Голова Верховної Ради Володимир Литвин привітав з поповненням родини Вікторію Будеру, яка того дня народила двійню (на знімку). Ця зустріч не могла не запам’ятатися Володимиру Михайловичу, адже в сім’ї Вікторії та Михайла Будер, окрім новонароджених хлопчика та дівчинки, було ще п’ятеро дітей. Він навіть висловив готовність стати хрещеним батьком одному з малюків. Утім, відповідного запрошення так і не отримав, хоча згодом дізнався про те, що хлопчика назвали Володимиром. Правда, ця новина прийшла разом із сумною звісткою про те, що пожежа знищила житло родини.

Як тільки це стало йому відомо, Володимир Литвин зв’язався  телефоном з головою Червоноармійської районної ради, який розповів, що місцева влада та підприємці не залишили наодинці з бідою багатодітну сім’ю. Крім того, керівник українського парламенту надіслав грошову допомогу Будерам і одночасно звернувся з листом-проханням до голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука взяти питання надання допомоги погорільцям під особистий контроль.

Днями він отримав листа від Рижука, в якому той повідомив: родині Будер запропоновано газифікований будинок загальною площею 96 кв. м, в якому є чотири кімнати, кухня, коридор, комора та дві веранди. До будинку прилягає город та сад загальною площею 0,75 га. Знаходиться нове помешкання в селі Буряківка, за три кілометри від районного центру. Більша частина вартості будинку, за словами керівника області, оплачується з обласного бюджету, решту коштів надає приватний підприємець Ю. Липко.

Після оформлення документів на придбання будинку Вікторія та Михайло з дітьми святкуватимуть новосілля.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.