Свою ходу «Марш порожніх гаманців» розпочав у Хмельницькому від Львівського шосе, де розташовані місцеві ринки. Близько тисячі підприємців пройшли до центральної площі міста, де провели свою протестну акцію. Люди вимагали відставки влади, скасування пенсійної та податкової реформ, стримування цін.

Саме в цей час з іншого боку майдану з’явилась колона прихильників влади під прапорами Партії регіонів. Її очолив заступник голови обласного партійного осередку Михайло Войтюк. Перекрикуючи мітингувальників, новоприбулі стверджували, що «Ядуха — наш губернатор» і «Ядуха — наш патріот». Однак з боку підприємців у відповідь лунало лише: «Ганьба». Стримати ситуацію від розгортання конфлікту та бійки вдалось співробітникам міліції. Голова ОДА Василь Ядуха, який вийшов до натовпу, цитував Президента і запевняв, що всі реформи, започатковані владою, буде проведено, і в результаті кожен отримає роботу та гідну зарплату. Він також наголосив, що підприємців хтось намагається використати у своїх інтересах. Однак тези не отримали підтримки від мітингувальників. Натомість полетіли яйця й вигуки: «Владу у відставку».
У коротких сутичках було зламано кілька вудочок, на яких трималися прапори. Однак конфлікт вдалось швидко загасити, і він не переріс у бійку. Практично одразу після виступу голова ОДА попросив своїх однопартійців розійтись, щоб дати можливість опонентам «спокійно мітингувати».
Фото Віталія ТАТАРЕНКА (УНІАН).