У рамках проведення наукової конференції в Придністровському державному університеті імені Тараса Шевченка заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко привітав студентів та викладачів університету, а також всю українську громаду краю з Днем української писемності та мови.

Заступник глави парламенту всіляко підтримує намір керівництва університету відкрити музей Тараса Шевченка в стінах вищого навчального закладу, який понад 70 років гідно носить ім’я Великого Кобзаря. З нагоди відкриття музею Микола Томенко і заступник директора Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України Сергій Гальченко подарували музею копії картин Тараса Шевченка «Гамалія» (полотно, олія), «Селянська родина» (полотно, олія), «Перерване побачення» (фрагмент, акварель, папір), «Циганка-ворожка» (акварель, папір) та «Фотопортрет 

Т. Шевченка» (полотно). Окрім того, «Фотопортрет Т. Шевченка» на полотні було подаровано Українському дому в Тирасполі. Варто також зазначити, що Сергій Гальченко спільно з українськими фахівцями консультуватиме науковців університету в ході робіт зі створення музею Кобзаря.