Один з недавніх світових лідерів електронної мікроскопії і мас-спектрометрії — ТОВ «СЕЛМІ» — нині нагадує примару з фільмів жахів. Через борги підприємство-банкрут вже давно не освітлюється і не опалюється. Так, лише заборгованість із заробітної плати, яка щомісяця зростає на 300 тисяч гривень, вже наближається тут до 19 мільйонів.
Керівництво ОДА у банкрутстві звинувачує дирекцію заводу, та — державу з її політикою «захисту» вітчизняного товаровиробника, що фактично полишила унікальне виробництво напризволяще. Адже саме відсутність держзамовлень упродовж останніх десяти років на електронну продукцію довела п’ятитисячний колектив до нинішньої економічної ситуації.
Влада Сумщини, намагаючись відродити підприємство, вкотре звернулася по допомогу до Кабміну. Та навряд чи помираючому допоможуть запізнілі урядові припарки. Тим більше, що на межі зупинки знаходяться ще два потужні підприємства оборонно-промислового комплексу держави: шосткинські казенні заводи «Імпульс» і «Зірка», на яких працює також близько 5 тисяч осіб.
 
Сумська область.