У Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання «За безпеку дорожнього руху»
У світі внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине 1 млн. 300 тисяч осіб. Понад 50 млн. травмується. Україна за рівнем смертності на дорогах посідає п’яте місце в Європі. За офіційною статистикою, 2010 року в аваріях загинуло 4 709 осіб, травмовано — 38 тис. 917. За дев’ять місяців цього року загинуло 3 055 людей та понад 26 тисяч травмовано.
Таку сумну статистику на прес-конференції озвучив народний депутат, голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець. Ця цифра, за словами голови підкомітету Комітету з питань національної безпеки та оборони, голови Всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху» Олександра Скибинецького (на знімку), могла бути як мінімум удвічі менша, якби в нашій країні існувала спеціальна служба, яка надає допомогу в першу годину. На жаль, зауважив депутат, досі не вдається знайти розуміння того, що безпека на дорогах — це проблема не окремого відомства.
Саме тому, повідомив він, група народних депутатів ухвалила рішення про створення міжфракційного депутатського об’єднання «За безпеку дорожнього руху». «Члени об’єднання закликали всі органи державної влади, політичні партії, рухи, неурядові організації та громадян не бути байдужими, підтримати ініціативу і включитися в активну роботу з попередження ДТП, особливо смертей на дорогах», — наголосив він.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.