Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запропонував відмовитися від практики надання народним депутатам законопроектів у паперовому вигляді та перейти виключно на електронну форму документообігу в законодавчій роботі. Про це йдеться в зареєстрованому ним проекті закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо вдосконалення законодавчої діяльності), повідомляє прес-секретар глави парламенту.

Документом передбачено, що зареєстровані законопроекти (крім тих, що розглядаються Верховною Радою за спеціальними процедурами) надаватимуться народним депутатам України шляхом розсилання інформаційного листа на адреси їхньої електронної пошти з посиланням на сторінки веб-сайту Верховної Ради, на яких будуть міститися ці законопроекти.
Це, на думку керівника парламенту, сприятиме заощадженню коштів, які витрачаються на тиражування та роздачу законопроектів. Крім того, пропонується, щоб питання про включення законопроекту до порядку денного сесії розглядалося не раніше ніж через два дні після надання висновків головного комітету та інших комітетів. Це дасть можливість народним депутатам, упевнений Володимир Литвин, своєчасно знайомитися з ними, сприятиме прозорості законодавчого процесу.