В обласній клінічній лікарні Херсона пацієнтові повернули... обличчя. Житель Високопольського району потрапив в автомобільну аварію, і пережив удар такої сили, що його лобові кістки буквально вм’яло усередину черепної коробки, а верхня щелепа і кістка вилиці були роздроблені в чотирьох місцях. Під час операції, що тривала більше години, лобові кістки насилу, але вдалося «виправити», однак всієї проблеми це не вирішувало.
Виправлення подібних недоліків ніколи раніше у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні не виконувалося. Адже це вкрай ризикована операція, що вимагає від медиків воістину філігранної майстерності: при необережному хірургічному втручанні можна зачепити кровоносну судину або ушкодити лицьовий нерв, і тоді для юнака взагалі ніякої надії не буде. Проте нейрохірург, кандидат медичних наук Олексій Леонтьєв разом із щелепно-лицьовим хірургом тієї само лікарні Олексієм Товстокорим на другу операцію таки наважилися.
На операційному столі, під спеціальним збільшувальним мікроскопом, двоє хірургів украй обережно зняли з пацієнта шкіру разом з м’язами, склали в правильному положенні осколки роздроблених кісток, зафіксували їх і повернули обличчя на місце. Напружена операція, що тривала близько двох годин, завершилася успішно, і хлопець після неї пішов на поправку.
Вл. інф.