Три доби херсонська міліція розшукувала вбивцю школярки. Її загибель зі страхом обговорювали в багатьох родинах — батьки дуже переживали за безпеку власних дочок. Адже 14-літню дівчинку, яка після уроків пішла до репетитора з математики, знайшли напівроздягненою, з розбитою уламком цегли головою серед гаражів у дворі жилої багатоповерхівки по вулиці 40 років Жовтня. «Масла у вогонь» панічних чуток про появу сексуального маніяка підлило й те, що холоднокровне вбивство дитини було скоєно в досить людному місці, так ще й у самісінькому центрі міста — буквально за кілька кроків від будинку обласного Апеляційного суду.
Співробітники карного розшуку перевірили мало не всіх друзів і знайомих Маші, однак всі вони мали алібі, та й не було серед приятелів «домашньої» дівчинки підлітків із кримінальними нахилами. Після цього детективи навідалися до городян, котрі були звільнені після скоєння покарання за злочини на сексуальному ґрунті. У 31-річного вантажника, що тільки два роки тому вийшов з колонії, де він відбував строк за зґвалтування й убивство молодої жінки, алібі теж було, однак воно виявилося фальшивим. Оскільки підозрюваний почав плутатися в показаннях, його перевірили на поліграфі, і апарат «засвідчив», що у відповідях на запитання, де він був і що робив у ніч убивства, чоловік бреше. Ознайомившись із даними перевірки на детекторі брехні, херсонець зрозумів, що його викрили. Він зізнався в скоєнні злочину й розповів, що рюкзак з мобільним телефоном забрав у дівчинки лише для імітації пограбування. Її речі він викинув у найближчий сміттєвий контейнер.
Як з’ясувалося, з дев’яти-класницею херсонець познайомився в пасажирському автобусі й запропонував їй зійти на найближчій зупинці та погулятися по парку Ленінського комсомолу — помилуватися деревами в барвистому осінньому вбранні. Дівчинка погодилася, бо увага дорослого чоловіка їй лестила. Але коли «кавалер» став відверто й нав’язливо її домагатися, Маша дала йому відсіч. Розлютившись через її непоступливість, сексуально стурбований попутник убив дівчину ударом цеглини по голові й зник. Убивцю було затримано, він дав показання, а вже наступного дня після розкриття цього злочину цілу групу слідчих, що брали участь в операції, і оперуповноважених карного розшуку було нагороджено знаками МВС «За заслуги у службі» і вагомими преміями — по 2500 гривень.