«Анатолій Могильов — людина, здатна дати гідну відповідь на виклики, які нині постали перед перлиною України — Кримом, — вважає народний депутат, представник Президента у парламенті Юрій МІрошниченко. — Адже цей курортний регіон — візитна картка України. Водночас це місце, де поєднано багато проблем — і міжнаціональних, і економічного розвитку».
На думку депутата, Анатолій Могильов, який чимало працював у Криму, добре знайомий з регіоном і знає його специфіку. Тому саме він і є тією людиною, що здатна перейняти естафету ефективної роботи, реформ, започаткованих його попередником Василем Джарти. Тож це найкраща кандидатура на посаду голови Ради міністрів АР Крим з тих, кого міг підтримати Президент.
«Важливо не те, як хтось поставився до призначення Анатолія Могильова, а те, як він зможе налагодити роботу в Криму. Адже лише практика є критерієм істини, — додав Юрій Мірошниченко. — Я розумію, що для Анатолія Могильова — це серйозний виклик. Регіон непростий в етнічному плані. Залишилися ще деякі старі проблеми, пов’язані з поверненням кримських татар на свою землю, їх треба розв’язувати. Пан Могильов до призначення працював на посаді керівника республіканської міліції. Тепер у нього інший статус. Йому, мабуть, доведеться більше уваги приділяти політичним аспектам своєї діяльності. Адже керівник Ради міністрів Криму має шукати і знаходити компроміси, об’єднувати довкола себе громаду. І я думаю, цей виклик буде з його боку забезпечений достойною відповіддю».
Юрій Мірошниченко переконаний: Анатолій Могильов є людиною з великим життєвим досвідом, з досвідом роботи в Криму, і саме він зможе дати новий імпульс регіону, аби реформи, започатковані Василем Джарти, були реалізовані якнайкраще.