Кажуть, що свиня завжди калюжу знайде. Звісно, що миргородська свиня знайшла її у самому Миргороді. Тут відбувся перший український фестиваль «Свято миргородської свині-2011». Його організатори приурочили своє дійство до пам’ятної для Миргорода й усієї Полтавщини дати — 70-річчя виведення унікальної української породи свиней «миргородська ряба».
Аж два дні тривало в місті «свинство», на яке зібралося чимало місцевого люду, відпочивальників курорту «Миргород», гостей з усіх куточків України. Цікаво, що тут було встановлено й національний рекорд з одночасного приготування 70 страв із свинини, відбулися цікаві конкурси зі «швидкісного» поїдання м’ясних страв і навіть поросячі перегони. Щоправда, поросята були чомусь... в’єтнамські, й бігти наввипередки вони не дуже хотіли. Майстер-клас показали й місцеві та заїжджі кухарі, а колективи художньої самодіяльності всіляко оспівували тему сала. Хоча, як зауважували деякі гості свята, на жаль, саме справжнього миргородського сала знайти їм на фестивалі якраз і не вдалося.
Ще одним курйозом виявилися погрози «групи дніпропетровських вегетаріанців», які розповсюдили повідомлення, що влаштують... «масові акції протесту» в Миргороді, якщо організатори фестивалю не скасують «свинячу кориду». Напередодні деякі ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що в Миргороді в рамках фестивалю, мовляв, улаштують змагання з техніки забою свиней. А насправді планувався лише так званий конкурс жиловників, під час якого місцеві умільці мали продемонструвати техніку обробки свинячих напівтуш. Однак і його зрештою скасували, «аби чого не сталося».