Особливість нового тваринницького комплексу, введеного в експлуатацію у племзаводі «Літинський» на Вінниччині, в тому, що тут запроваджено для кожної тварини так звані кормові столи та новий спосіб зберігання кормів. Усі технологічні процеси автоматизовані — доглядати 1300 голів худоби будуть тільки 36 працівників. Доїтимуть апаратами, що забезпечує дотримання санітарно-епідеміологічних вимог, а також високу якість молока.
— З такою продукцією можна йти на зарубіжні ринки, — наголосив під час відкриття голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига.
Після закінчення будівництва другої черги цього комплексу тут утримуватимуть 2,5 тисячі голів великої рогатої худоби. Цьогоріч в області здано ще три великі тваринницькі комплекси. В стадії зведення — ще п’ять подібних споруд для утримання від 500 до 1,3 тисячі корів. За словами керівника області, все це робиться для того, щоб більше половини молока виробляти саме на великих фермах. Поки що молочну ріку більш як на 60 відсотків формує продукція від корівок, що їх утримують на сільських подвір’ях індивідуальні господарі.
 
Вінницька область.