Про передачу благодійним фондом «Добробут громад» селянам Дніпропетровщини нетелів для розвитку молочних кооперативів, «Голос України» уже повідомляв.

Сьогодні в них залучено близько 400 осіб. Вони одержують у дарунок від фонду обладнання, корми, а головне — племінних корів.

Зараз в області створено п’ять подібних об’єднань: два — в Покровському, і три — в Апостолівському районах. Учасникам кооперативів дісталося в дарунок 48 корів, теличок від яких потрібно буде так само безоплатно передати односільчанам. Вони в такий спосіб також прилучаться до кооперативного руху. На сьогодні два молочні кооперативи — «Світанок Олександрівки» і «Добробут Андріївки» — виробляють близько 2 тонн молока на добу. Підраховано, що після того, як повністю запрацюють всі п’ять кооперативів, заготівля молока сягне 6,5 тонни на добу. А для того, щоб якість продукції відповідала стандартам, влада регіону вже  надала селянам два молоковози.

— Розвиток молочного тваринництва є одним з найперспективніших напрямів агробізнесу. Адже попит на молочну продукцію завжди був і буде високий, — вважає голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. — Тому в найближчі три роки ми плануємо збільшити поголів’я корів на 10%, побудувати й технічно оснастити два нові молочні комплекси.

 

Дніпропетровська область.