Через недбалість співробітниці в райцентрі Горностаївка довелося евакуювати дитячий садок. Уранці в яслах-садку №2 вихователь молодшої групи через підвищення загрози ГРЗ вирішила перевірити температуру в підопічних малюків і взяла в медсестри коробку із ртутними термометрами. Однак дорогою до групи перечепилася за край килимової доріжки і впала, а 17 термометрів розбилися.
— Близько 34 грамів ртуті розлилося на килим і дощату підлогу. Через реальну небезпеку для здоров’я із дитсадка нам довелося терміново евакуювати і весь персонал, і понад сотню дітей. Ртуть зібрали, однак для повної нейтралізації отруйних випарів фахівці з Херсона застосували технологію демеркуризації, запалюючи в будинку спеціальні хімічні шашки. Сад заповнений димом, тому його роботу припинили на чотири дні, — розповів нашому кореспонденту начальник Горностаївського райвідділу МНС майор Віталій Півень.
Нині міліція і прокуратура вивчають обставини інциденту для вирішення питання про порушення кримінальної справи за фактом недбалості.
З’явиться  ще одне місто троянд
Влада обласного центру робить усі, щоб земляки змогли вже незабаром називати рідне місто містом троянд. Понад півтисячі кущів цих квітів до кінця листопада комунальники планують висадити в центральних парках і скверах, а також уздовж пожвавлених автотрас. Стане більше й дерев: із міського бюджету виділено триста тисяч гривень на закупівлю 3,5 тисячі саджанців не лише звичних нам кленів, лип і в’язів, а й таких екзотичних дерев, як квітуча слива Піссарді і яблуня Недзвецького. Не буде тільки тополь: від їхнього «засилля» якраз намагаються швидше позбутися. Адже крім того, що тополиний пух спричиняє алергію,  слабка коренева система цих дерев не витримує степових вітрів. Після кожної бурі тополі, які впали, ламають лінії електропередач, а часом пошкоджують припарковані під ними автомобілі, розбивають шиферні листи на дахах будівель.