14 листопада виповнюється 60 років від дня народження відомого журналіста, полковника міліції Михайла Йосиповича Березовського (на знімку).

Народився він у селі Ісакові Тлумацького району Івано-Франківської області. Ще під час навчання у середній школі у нього проявилося творче покликання, і після закінчення факультету журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка він як кореспондент районної газети об’їздив усі села, успіхи і невдачі сільських трудівників стали темою його виступів. Адже з малих літ як тільки міг він допомагав своїм батькам-колгоспникам, з тих пір на власному досвіді знає справжню ціну праці і хліба.
3 1976 року трудова діяльність Михайла Березовського була пов’язана з роботою у молодіжних організаціях, де він пройшов шлях від завідувача організаційного відділу райкому комсомолу до відповідального організатора Центрального Комітету ЛКСМ України.
У 1988 році за рекомендацією Центрального Комітету комсомолу Михайло Березовський направляється на службу у правоохоронні органи. Більше шести років працює на відповідальних посадах у центральному aпapaті Міністерства внутрішніх справ України: старший інспектор, заступник начальника прес-центру. Для поповнення своїх професійних знань заочно закінчив Національну академію внутрішніх справ України.
Водночас йому хотілося займатися практичною роботою, і в лютому 1995 року його, як авторитетного і досвідченого працівника, направляють заступником начальника Управління МВС України в рідну Івано-Франківську область.
У 2004 році полковника міліції Березовського 
М.Й. призначають проректором Прикарпатського юридичного інституту МВС України, де він займається роботою з персоналом і питаннями організації міжнародної діяльності.
Сьогодні Михайло Йосипович на заслуженій пенсії, але спокій йому і не сниться — він  продовжує працювати, є радником на громадських засадах голови обласної державної адміністрації, часто виступає перед молодим поповненням міліції, розповідаючи про нелегку службу, перед учнями і студентами — про вибір життєвого шляху.
Попри своє основне службове завантаження Михайло Йосипович не забуває і про журналістську професію, вже майже 30 років є активним членом Національної спілки журналістів України. У сотнях газет і журналів, у багатьох теле- і радіопередачах використовуються його яскраві і переконливі публіцистичні матеріали. Bін є співавтором навчально-пізнавальних посібників, художньо-документальної книги «Слідами дикого звіра», консультантом художнього фільму про роботу міліції «Тупик», знятого на київській кіностудії імені Олександра Довженка.
Усе своє життя Михайло Йосипович не поривав зв’язків зі своїм рідним селом Ісаків на мальовничому березі Дністра. При кожній можливості відвідує своїх земляків, а в 2002—2006 pp. представляв їхні інтереси у Тлумацькій районній раді. Виборці з вдячністю згадують все те добре, що зроблено ним як народним обранцем. Свою безмежну любов до рідного краю і своїх односельців він висловив у книзі «Ісаків. Історико-краєзнавчий нарис», яка сьогодні є в кожній сільській хаті.
Полковник міліції Михайло Йосипович Березовський нагороджений відзнакою Президента України — медаллю «За бездоганну службу», відзнаками Міністерства внутрішніх справ «Хрест слави», «Закон і честь», «За відзнаку в службі», «Почесним знаком МВС України», а також Почесним знаком «За мужність та професіоналізм» Міжнародної поліцейської асоціації. За налагодження тісного співробітництва міліції з церквою відзначений церковними нагородами.
Справу батька продовжує син — підполковник міліції Сергій Березовський. Таке щире бажання має й онук Михайло. Звичайно, надійне домашнє вогнище, або, як кажуть гуцули, — ватра, що щедро зігріває їх сім’ю, — в добрих і умілих руках улюбленої дружини Людмили Антонівни.
У ці осінні дні друзі і колеги, рідні і близькі Михайла Йосиповича Березовського з усіх кінців країни шлють йому найтепліші слова поздоровлень зі славним ювілеєм, від усієї душі бажають йому і його родині щастя, здоров’я і довгих років життя.
Іван ГАВРИЛИШИН, член Національної спілки журналістів України.