Відбулися перші Всеукраїнські змагання з багатоборства кінологів Державної пенітенціарної служби
 
Шепетівська виправна колонія (ВК) відома не тільки високоякісною продукцією, яку виробляють засуджені, соціально-побутовими об’єктами та розвиненою інфраструктурою (про це «Голос України» писав). Одна з найбільших пенітенціарних установ країни має чудову кінологічну службу. Тривалий час вона завойовувала перші місця серед ВК області, демонструючи уміння та навички, яким позаздрив би і головний герой фільму про славнозвісного Мухтара.
Тож не випадково саме на базі Шепетівської ВК-98 відбулись видовищні всеукраїнські змагання з багатоборства серед молодших інспекторів-кінологів установ виконання покарань.
Можна уявити, яким жорстким був добір на фінальний турнір, якщо із 2,5 тисячі собак та близько тисячі інспекторів під час обласних змагань відібрали тільки 19 кінологів та їхніх чотирилапих партнерів.
Кваліфіковане та якісне суддівство здійснювали представники ДПС, Адміністрації прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ, Національної академії Державної прикордонної служби, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».
— Такі турніри є важливою складовою навчального та тренувального процесу, спрямованого на виховання фізично здорового, сильного, вольового, висококваліфікованого спеціаліста-кінолога, — зазначає начальник управління ДПС у Хмельницькій області генерал-майор внутрішньої служби Тимофій Якимчук. — Кожен учасник тут продемонстрував витримку та прагнення до перемоги, а також показав власні якості, вміння керувати собакою.
Двобої для кінолога — випробування, а для службового собаки — гра. Інспектор дає команду шукати і стежить за поведінкою тварини і при цьому не втручається в процес.
До програми входили такі види багатоборства: змагання з курсу загального дресирування та змагання з курсу спеціальної підготовки, яка включала в себе роботу по сліду, вибір речі, обшук місцевості, пошук стріляних гільз, затримання людини, яка утікає, а також охорона затриманого та захист кінолога.
«Наші хвостаті помічники — грайливі й добрі. Та до служби ставляться відповідально», — кажуть їхні господарі.
...Третє місце посів Юрій Остапенко зі своєю Моллі (Сумщина). Друге місце виборов Артем Шкригалов і його 4-річна Шерра (Херсонщина).
Кубок за перше місце отримав багаторазовий переможець обласних змагань молодший інспектор-кінолог Шепетівської ВК-98 старший прапорщик внутрішньої служби Микола Андрощук зі службовим собакою Аланом.
Хмельницька область.
Утекти від собаки неможливо.
 
Нагороду отримує Микола Андрощук.
Фото надане прес-службою ДПС у Хмельницькій області.