Злочинці, які 17 жовтня з пневматичного пістолета поранили в голову миколаївського журналіста Олександра Влащенка («Голос України» за 19.10 2011 р., 21.10 2011 р.), нині під вартою.

Як інформує УМВС України у Миколаївській області, вже 28 жовтня правоохоронці затримали двох молодих людей — 19-річного та 23-річного жителів області, стосовно яких падають прямі підозри у скоєнні нападу на Олександра.

Хлопці наймали квартиру в обласному центрі, й для годиться влаштувалися на роботу в одну з приватних фірм. Мріяли мати багато грошей і одразу, тому й придбали пневматичний пістолет. Вони зізналися слідству, що журналіст нагодився випадково, а зброю взяли з собою теж випадково — начебто з метою особистої самооборони. Насправді, в той час у районі повороту вулиці Чкалова в напрямку до миколаївського зоопарку було безлюдно й темно, тож розправитися із жертвою їм було неважко.

Нині підозрювані пояснюють, що постріл був теж випадковим. Мовляв, спершу вони «по-доброму» запропонували Олександру віддати їм сумку, та після того, як він відмовився, ударили його і, вихопивши її силоміць, утекли.

До цього часу правоохоронцям важко перевірити деталі злочину (місце нападу, кількість злочинців, їхні прикмети), оскільки стан Олександра Влащенка стабільно тяжкий. Лікарі досі борються за його життя у відділенні нейрохірургії миколаївської лікарні «Швидкої медичної допомоги». І все ж, під час санкціонованого обшуку саме на квартирі підозрюваних виявилися украдені речі — фотоапарат, диктофон, два мобільні телефони та зброя, з якої поранено 25-річного журналіста.

Як розповів «Голосу України» начальник УМВС України у Миколаївській області генерал-майор Михайло Слєпаньов, цими днями затримано й третього підозрюваного. Ведеться слідство, що розглядає усі обставини скоєного, а також причетність групи із трьох осіб до низки подібних злочинів, пов’язаних із розбоєм та пограбуваннями.

Миколаївська область.