Наступного тижня, 16 листопада, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» («ЛЕО») має намір обмежити постачання електроенергії структурним підрозділам «Луганськводи». Про майбутні дії вже сповіщено генерального директора ТОВ «Луганськвода», начальника управління ЖКГ, прокурора області та керівників регіону.
Спочатку світло «вирубають» в адмінбудівлях і на об’єктах, не пов’язаних з технологічним процесом або захищених екологічним законодавством. Відключення триватимуть доти, доки комунальники не скоротять заборгованість. 
«Ми хочемо, щоб водники оплачували поточні рахунки й хоча б по частинах — борги. ТОВ «ЛЕО» готове йти на зустріч, скласти прийнятний для всіх сторін графік погашення», — пояснює директор департаменту енергозбуту ТОВ «ЛЕО» Микола Лисий.
За його словами, за жовтень 2011 р. ТОВ «ЛЕО» заплатило ДП «Енергоринок» більш як 20 млн. грн. Це ті кошти, які повинні були йти на розвиток, а також реконструкцію мереж і устаткування. Але, щоб уникнути штрафних санкцій, об’єднання змушене розплачуватися з «Енергоринком» грошима інвестпрограми — замість того, щоб спрямовувати ці кошти за прямим призначенням.
Обмежувати електропостачання підрозділів ТОВ «Луганськвода» будуть у Луганську, Слов’яносербську, Алчевську, Красному Лучі, Лисичанську. Якщо ситуація не зміниться, то 18 листопада ТОВ «ЛЕО» змушене буде приступити до жорсткіших заходів — відключення насосних станцій ТОВ «Луганськвода».
Таке само попередження одержала й компанія ЛМКП «Теплокомуненерго». Загалом борг компаній водопостачання області перед енергетиками становить більш як 627 млн. грн. Енергетики переконують, що діють строго в рамках законодавства й договорів, укладених між постачальником та споживачем послуги.
Тим часом у Лисичанську від газу відключили дві багатоповерхівки в кварталі Молодіжний. «Газовики сьогодні проводять перевірки газових приладів, для чого необхідно увійти до кожної квартири. Про цю перевірку мешканців було оповіщено, — коментує начальник управління з експлуатації газового господарства ВАТ «Луганськгаз» Сергій Горобець. — Однак працівників газового господарства у квартири не пускають. Багато хто побоюється покарань і штрафних санкцій, які одержать через вчинені порушення. Деякі опалюють квартири різними газовими приладами, а це найчастіше призводить до НП. Крім того, в частини мешканців є великі борги з оплати за газ. Аварійній службі доводиться чергувати біля будинку з раннього ранку й до пізнього вечора. Поки не перевіримо всі квартири й не дізнаємося про стан газових приладів, ми не можемо, за елементарною технікою безпеки, підключити будинки до газопостачання. Тож усе залежить від рішень, які приймуть мешканці будинку».