Владиславчик Тимчишин захворів на діабет у дев’ять місяців. Невдовзі хлопчику виповниться два роки. Батьки чотири рази на день роблять йому уколи інсуліну. Напередодні Всесвітнього дня боротьби з діабетом його та ще чотирьох дітей з різних районів Тернопільщини забезпечили інсуліновими помпами. Це значно поліпшить їх життя, адже не треба буде постійно робити уколи, вимірювати рівень інсуліну в крові. Все це автоматично робитиме помпа.

Кошти на апарати, а це майже 135 тисяч гривень, зібрали під час проведення в області Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка відбулася у травні. Ще 11 тисяч гривень виділив благодійний фонд «Серце до серця». Кошти витратили не лише на купівлю помп, а й на їх обслуговування, адже це дороге задоволення: у місяць потрібно в середньому 800 гривень.

Наразі в області більш як 180 дітей хворіють на діабет. За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Григорія Корицького, кількість маленьких пацієнтів зростає, хвороба молодшає. Знайти кандидатів на одержання помп було непросто саме через їх дороговартісне обслуговування. Наразі вирішили так: половину коштів виділятиме обласна лікарня, половину — батьки. За рахунок лікарні їх відправлять на курси до «Охматдиту», щоб вони навчилися користуватися цими приладами.

Звичайно, добре, що знайшли можливість допомогти п’ятьом діткам, але потреба у десятки разів більша, тож влада й надалі працюватиме над цією проблемою, запевнив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.