Після невдачі в київському поєдинку «Металіста» проти «Легії» (Варшава) неприємну естафету в харків’ян прийняли «Дніпро» та «Динамо».

Дніпропетровці не змогли здолати азербайджанський «Карабах» і мінімально поступилися. Слід сказати, що гості перемогли заслужено, бо діяли організованіше в обороні й винахідливіше в нападі. У господарів за весь матч важко згадати бодай один по-справжньому гольовий момент, натомість агдамці могли збільшити рахунок, якби Муарем здійснив вихід сам на сам, або Рейналдо реалізував свій момент.

Єдиний м’яч гості забили майже зразково. Швидкий вихід у контратаку, Муарем у карному майданчику «Дніпра» елегантно обіграв двох наших оборонців і поклав м’яч у дальній кут воріт Бойка, який у цьому епізоді виявився безсилим.

У наступному турі «Карабах» прийматиме «Дніпро», і ця зустріч остаточно дасть відповідь на запитання щодо реальних шансів української команди зіграти у плей-оф. 

***

У Данії була не лише кошмарна погода (дощ), а й жах на футбольному полі. Адже те, що відбувалося на стадіоні «Норд Арена», іншими словами не назвеш. Протягом першого тайму «Динамо» хоч і мало певну територіальну перевагу, але реалізувати жодної нагоди не змогло. Одного разу після удару Ярмоленка, здавалося, що м’яч влетить у ворота господарів. Але він «знайшов» стійку воріт.

Невдала гра попереду пояснювалась якоюсь незрозумілою пасивністю Кравця. Його коефіцієнт корисної дії був вочевидь низький. Але не тільки до нього можна було висловити претензії. Провально зіграла вся команда. Динамівці пропустили ще в дебюті зустрічі, мов школярі.

У першому випадку схибив Драгович і Еневольдсен миттєво покарав наших, пробивши в нижній правий кут воріт. Потім данці розіграли показово-навчальну комбінацію, причому досить повільну з фланговою передачею і ударом Томсена, якому ніхто не заважав. До перерви рахунок не змінився.

Попереду був другий тайм і, щоб хоча б урятувати матч, треба було докорінно змінювати тактику. А головне — докласти максимум зусиль, налаштуватися на боротьбу так, щоб очі палали. На жаль, ми цього не побачили. Картина на полі змінилася на гірше. Як кажуть, намагання склеїти розбиту чашку не вдалося. Не допомогли налагодити гру й три заміни. Підібрати ключа до, на перший погляд, простого замка під назвою «Ольборг», а на ділі міцного і надійного, київському «Динамо» так і не вдалося.

Стадіон вітав свою команду стоячи оплесками, дякуючи їй за перемогу. І в такій приємній для неї атмосфері вона завдала киянам третього нищівного удару.

— Ми дуже пишаємося тим, що перемогли одну з найсильніших команд Європи, — сказав після матчу Кент Нільсен. — Під час зустрічі «Динамо» мало великі шанси забити, але наш воротар зіграв чудово.

Але в першому таймі й у нас було чимало шансів забити і ми непогано контролювали м’яч. Та й після перерви мої підопічні теж діяли добре. За рахунку 2:0 нам було вже простіше впливати на перебіг подій на полі. Також вважаю, що наша команда сьогодні забила хороші голи. Звичайно, ми знали, що «Динамо» — прекрасна команда і вона сильніша за «Ольборг», маючи кращих виконавців, але ми це компенсували злагодженими командними діями.

— Які тепер ваші шанси на вихід із групи?

— Нам треба більше очок, тому відповідально готуватимемося до наступного поєдинку з «Динамо». Він буде дуже важливим для нас. І ми прагнутимемо і на полі киян не програти. Але треба враховувати багато факторів. Скажу відверто, що у нас багато проблем в обороні. Але й нічия в Києві залишить нам непогані шанси на вихід із групи.

Сергій Ребров почав свій коментар з того, що вся команда просто ганебно зіграла в обороні.

— Ми створювали моменти, хоча їх було недостатньо, але, напевно, хлопцям треба було додати в бажанні, — сказав тренер киян. — Додати в концентрації і терпіти, чекати моментів. На жаль, «Ольборг» вдало зіграв на контратаках і реалізував свої шанси.

Ми грали сьогодні з хорошою, добротною командою, яка знала, як виходити в атаку і як оборонятися. «Ольборг» показав сьогодні свою, мабуть, кращу гру. В нас я не хочу нікого звинувачувати. Але скажу, що вся команда провалила завдання, жахливо зіграла насамперед в обороні, а в атаці у другому таймі в нас не було належної свіжості. Будемо аналізувати це, вирішувати проблеми і йти далі. Нам такий струс, як сьогодні, потрібен, щоб футболісти зрозуміли, що ми перебуваємо лише в  дорозі, а не досягли вже чогось. Сподіваюся, в підсумку це піде нам тільки на користь.

У нас попереду три матчі, два з них удома. Тому панікувати ще зарано. Повторюю, впевнений, що ця зустріч, навпаки, нам допоможе.

 

Ольборг-Київ.