Футбол. Позавчора у Кончі-Заспі представники ЗМІ зустрілися з тренером національної збірної України Олегом Блохіним (на знімку).

— Перед матчем із Німеччиною всі чекають, що ця гра буде визначальною, — сказав він. — Але склалися непередбачені обставини — вибули 10 (!) гравців. Раніше — Чигринський і Михалик. Тепер у Алієва, Гармаша і Хачериді проблеми з м’язами стегна. Їх участь в майбутніх поєдинках під питанням. Гусєв хворіє на ангіну, тільки вчора впала температура. Можливо, він допоможе нам у поєдинку з Австрією.
У Гая — також травма стегна. Плануємо, що 10 листопада він почне працювати у загальній групі. У Вороніна проблеми зі зв’язками, грати він поки не може, тому повернувся додому. У Шевченка больовий синдром — наслідки отриманого нещодавно перелому щелепи. Нарешті, у Шовковського — рецидив травми пальця. Із «Бешикташем» і «Металістом» він грав на уколах. Таким чином, сьогодні тренувалися лише 14 чоловік. Думаємо над тим, кого дозаявити.
— І кого плануєте?
— Не хотілося б залучати аби когось для кількості. У матчах із такими командами, як Німеччина, потрібно вірити, що можемо грати із суперником на рівних. Якщо ми заздалегідь піднімемо руки, то програємо.
— Але і в німців є свої проблеми...
— Так. Не гратимуть Ламм, Швайнштайгер, не буде Клозе. Але у них сильний склад, «обкатаний» на чемпіонаті світу. Думаю, ця команда нині є однією з найсильніших у світі. У них дуже швидка середня лінія — Мюллер, Езіл, дуже висока на зріст команда. Либонь, матимемо проблеми зі стандартами.
— Розкажіть про виклик до збірної Безуса.
— Хлопчина заслужив. Протягом певного часу він демонстрував пристойний рівень гри і нижче не опускався. Ми дамо йому шанс, може, і в стартовому складі вийде. Хтось же закінчить виступи за збірну після Євро-2012, ось такі хлопці і будуть грати. Важливо, щоб він розумів, що рівень дуже високий, тут доведеться діяти проти серйозних чоловіків. Але я з ним сьогодні поспілкувався — ігрового нахабства йому не позичати.
— А що там із Романом Нойштедтером?
— Приїжджав його батько і десь зник. Йому потрібно визначитися. Нехай приїде і поговорить зі мною. Паспорт я за нього не зроблю, я не юрист. Зберіться і напишіть йому листа, хай приїде. Зберіть прес-конференцію. Я прийду чи ще хтось, сядемо і поговоримо. Цікавий гравець, хотіли б на нього подивитися, але нехай спочатку визначиться.
Фото Євгена КРАВСА.