З діагнозом «менінгококова інфекція, менінгококцемія» потрапили  до лікарні двоє, третя дитина госпіталізована з менінгококовим назофарингітом, прокоментували ситуацію головні лікарі обласних клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк та санітарно-епідеміологічної станції Володимир Маркович.
— Ця недуга реєструється і в усіх країнах світу, і в усіх областях України. Спочатку року в нашій державі зафіксовано 429 випадків захворюваності. А в Закарпатській області з січня виявлено 19, — констатував Володимир Маркович. — Щодо ситуації в Ужгороді, то я оцінюю цей випадок як добру роботу медиків і епідеміологів: щойно виявили перший випадок захворювання дитини, одразу було проведено негайне обстеження всіх школярів класу, учителів, контактних осіб. Унаслідок цих заходів виявлено ще одну хвору дитину. Ці двоє маленьких пацієнтів — брата і сестру з однієї родини — зараз лікують в обласній клінічній інфекційній лікарні. Загалом обстежено 113 осіб. Серед них виявлено дев’ятеро носіїв менінгококової інфекції та один хворий на менінгококовий назофарингіт.
За словами головного лікаря обласної інфекційної лікарні Михайла Поляка, всі виявлені носії проходять амбулаторне профілактичне лікування та перебувають під щоденним наглядом дільничних педіатрів:
— Жодних підстав для твердження про спалах чи якусь надзвичайну ситуацію із захворюваністю на менінгококову інфекцію в Ужгороді немає. Ще 5 листопада завершився максимальний інкубаційний період з моменту реєстрації першого випадку захворювання. Нових випадків не зафіксовано.