Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, перебуваючи з офіційним візитом у Санкт-Петербурзі (Російська Федерація), взяв участь у засіданні Ради Міжпарламентської асамблеї країн—учасниць СНД та у зустрічі голів парламентів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Крім того, він мав низку двосторонніх зустрічей.
Зокрема, Володимир Литвин зустрівся з Головою Жогорку Кенеш (парламент) Киргизької Республіки Ахматбеком Келдибєковим.
На початку зустрічі голови парламентів поінформували один одного про внутрішньополітичну ситуацію в Україні і Киргизстані. «Ми дуже уважно і небайдуже спостерігали за подіями у вашій країні, і дуже раді, що нещодавні вибори Президента Киргизької Республіки відбулися у спокійній обстановці. Ми розраховуємо, що вони стануть серйозним аргументом до забезпечення політичної стабільності в країні», — сказав В. Литвин.
Володимир Литвин наголосив, що наша країна зацікавлена у взаємовигідному співробітництві з Киргизстаном. 
В. Литвин висловився за необхідність інтенсифікації парламентської складової двосторонніх відносин, зокрема, на рівні профільних комітетів і груп дружби. Він також запросив членів депутатської групи дружби Парламенту Киргизстану відвідати Україну, висловивши сподівання на обмін візитами керівників парламентів України і Киргизстану найближчим часом. «Вважаю, що саме парламенти мають задавати тон і показувати шлях до тіснішої співпраці між нашими країнами», — зазначив Голова Верховної Ради України.
Голова Верховної Ради висловив переконання у наявності істотного потенціалу для економічного співробітництва. На його думку, значним внеском у подальший розвиток торгово-економічної співпраці могло б стати успішне проведення Третього засідання Спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співробітництва, яке планується провести в першому кварталі.
А. Келдибєков звернув увагу на ту обставину, що у столиці Киргизстану назви багатьох вулиць пов’язані з Україною: Київська, Гоголя, Шевченка. «Ми звертаємося до вас з проханням назвати одну з вулиць Києва іменем великого киргизького письменника Чингіза Айтматова», — сказав він, висловивши думку, що це ще більше зміцнило б наші двосторонні відносини.
В. Литвин назвав цю ідею гарною і пообіцяв провести відповідні консультації з головою Київської державної міської адміністрації. 
У цьому контексті В. Литвин відзначив успішне функціонування при трьох киргизьких університетах центрів україністики, де студенти вивчають українську мову, культуру та історію, а також роботу шкіл, де викладають ці предмети, що дозволяє етнічним українцям-громадянам Киргизстану вивчати і зберігати свою етнічну самобутність.
Керівник апарату парламенту Валентин Зайчук і Голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.