Літню рівнянку на 10 тисяч гривень ошукав, як з’ясували згодом правоохоронці, в’язень Володимир, який відбуває покарання в Ізяславі Хмельницької області.
До жінки на домашній телефон подзвонив незнайомець і повідомив, що її син перебуває в міліції. Він так вів розмову, щоб жінка не мала змоги взяти мобільний і з’ясувати, де ж насправді її син у цей момент. Тим часом незнайомець дав «інструкцію» — передати гроші людині, яка під’їде до її помешкання за деякий час. Довірлива жінка винесла гроші таксисту, а той повіз їх аж у Нетішин Хмельницької області та вручив 21-річній Ользі, яка дала такі пояснення міліціонерам.
— Мені на мобільний о четвертій ранку зателефонував мій брат Володимир, який нині сидіть у в’язниці в Ізяславі. Наказав вийти на зупинку і взяти гроші в таксиста. Я так і зробила. Мені передали 10 тисяч гривень, загорнуті в папір. А того ж дня, після обіду, знову зателефонував брат і наказав на тій самій зупинці передати гроші молодому чоловіку, прикмети якого описав.
— Наразі встановлено, що такі випадки непоодинокі в Україні, — каже перший заступник начальника Рівненського міськвідділу міліції Віталій Мархальчук. — Таким видом шахрайства займаються особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Вираховуючи та потрапляючи на одного, скажімо, з десятка-двох жертв, шахраї повідомляють, що їхній син перебуває в міліції. І щоб його «визволити», необхідно певну суму або передати грошима, або перерахувати на той чи інший номер мобільного телефону, або ж переказати кошти на банківський рахунок. Тож раджу всім: щоб не стати жертвою шахрайства, зателефонуйте до міліції.
 
Рівненська область.