Футбол. Позавчора відбулося засідання виконкому ФФУ, по закінченні якого президент національної асоціації Григорій Суркіс провів брифінг із представниками ЗМІ. Як він зазначив, засідання керівного органу федерації було суто робочим. Зокрема, прийнято рішення про проведення 30 листопада чергового Конгресу ФФУ. Оскільки він відбуватиметься напередодні 20-річчя федерації, то, за словами Григорія Суркіса, це буде чудовою нагодою вшанувати тих, хто вірою і правдою служив вітчизняному футболу.
Глава ФФУ також заінтригував журналістів, повідомивши, що організатори урочистостей, котрі відбудуться 1 грудня, також підготували для гостей чимало сюрпризів, щоб вони максимально занурились в атмосферу свята. Він назвав декого з тих, кого запрошено на заходи: президент ФІФА Зепп Блаттер, президент УЄФА Мішель Платіні, а також Віктор Понєдєльнік, Ікер Касільяс, Микита Симонян, Зінедін Зідан, Франц Беккенбауер та інші.
Як відомо, 2 грудня в Києві відбудеться жеребкування фінальної частини Євро-2012. Григорій Суркіс поінформував, що УЄФА підтримує ініціативу ФФУ, і за церемонією, яку транслюватимуть 152 країни, вперше в історії наживо спостерігатимуть представники усіх, без винятку, 53 членів європейської футбольної родини.
— Сьогодні ніхто вже не сумнівається, що Євро в Україні відбудеться, — зазначив президент ФФУ. — І потрібно низько вклонитися тим, хто будував, реконструював і модернізував об’єкти інфраструктури. Безперечно, можна казати, що на НСК «Олімпійському» і «Арені Львів» поки є певні недоліки. Однак я переконаний, що вони найближчим часом успішно будуть усунуті, і сподіваюся, що 11 та 15 листопада, коли національна збірна України прийматиме на цих стадіонах відповідно команди Німеччини та Австрії, Олег Блохін та його підопічні порадують наших вболівальників грою та результатом.
Глава українського футболу торкнувся також теми арбітражу. Нагадав, що свого часу запрошення такого авторитетного фахівця, як Колліна, вважали в Україні нездійсненною мрією. І от тепер якимись дивними видаються намагання окремих клубів піддати сумніву кваліфікацію італійця і його величезну роботу задля покращення суддівства.