Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 16-й тур.

4 листопада. «Зоря» — «Таврія». 0:1. 2 700 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Гол: Гігіадзе, 27.
5 листопада. «Металург» — «Чорноморець». 3:0. 2 200 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Донець, 25 (автогол), Чечер, 37, Прийма, 48.
«Карпати» — «Іллічівець». 3:0. 4 800 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Федецький, 1, Кузнєцов, 13, 69.
«Волинь» — «Кривбас». 0:0. 6 800 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ).
«Дніпро» — «Арсенал». 1:0. 12 800 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Гол: Калинич, 72. Вилучено Міколюнаса («Арсенал», 67, друге попередження).
6 листопада. «Олександрія» — «Ворскла». 1:1. 3 800 глядачів. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Кабанов, 47 — Ребенок, 27.
«Оболонь» — «Шахтар». 0:2. 5 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Коста, 47, Селезньов, 90. Вилучено Антона Шевчука («Оболонь», 71, друге попередження). На 24-й хвилині Адріано («Шахтар») не реалізував пенальті (воротар).
«Металіст» — «Динамо». 1:2. 37 803 глядачі. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Девич, 76 — Ідейє, 8, 35.
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 11 м’ячів, Ідейє, Ярмоленко (обидва — «Динамо») — по 8, Гав’єр («Металіст») — 7.
Практично без перерви чемпіонат України перетнув свій екватор. І минулих вихідних зіграли поєдинки вже другого кола. Відомо, що в кожному турі, як правило, є матчі, котрі викликають найбільший інтерес. Не став винятком і нинішній. Одразу перейдемо до центральної події туру, котра відбулася в Харкові. Сюжет був закручений, драматизму повно. Те, що відбувалося на полі, швидше нагадувало потужні небесні розряди.
У харків’ян, котрі виграли матч Ліги Європи, настрій був бойовий. Не виникало жодних сумнівів, що вони налаштовувалися виключно на перемогу, котра виводила б їх на друге місце.
Інша річ «Динамо», котре втратило очки у попередньому турі в Сімферополі. Потім програло у Стамбулі «Бешикташу». Нарешті, до Харкова не приїхали дискваліфіковані Мілевський і Ярмоленко. Є хворі: Михалик лікує травму, а Гусєв захворів на ангіну. І всі вони — основні гравці.
Однак, як кажуть, якби не нещастя, не було б і щастя. Склад, який грав проти харків’ян, здобув заслужену перемогу. Розстроєний наставник «Металіста» Мирон Маркевич не міг зрозуміти, як можна програти, маючи таку перевагу. Тут треба зауважити, що ініціатива і перевага — речі різні.
Так, динамівці діяли другим номером, але добре організували оборону. І дуже вдало контратакували. Вони швидко відкрили рахунок, потім подвоїли його. Звичайно, найвищої похвали заслуговує Браун Ідейє (на знімку), котрий забив обидва м’ячі-красені. Але на добре слово цього разу заслуговує вся команда.
Після перерви, справді, ініціативою володів «Металіст», але динамівці, зазначимо, дозволили йому забити лише раз.
— Найголовніше — ми не хотіли залишати перше місце, — сказав після матчу тренер столичного клубу Юрій Сьомін. — Можливо, діяли не дуже красиво. Але мали кадрові проблеми. Однак ті, хто вийшов на поле цього разу, — молодці, билися за результат. Ми раді, що перебуваємо на першому місці. Іноді можна грати некрасиво, але ефективно. Зустрілися справжні лідери, скажу, що «Металіст» знаходиться в доброму фізичному стані...
Київський «Арсенал» після того, як його очолив білорус Леонід Кучук, постійно додає у грі. Що позитивно позначилося на турнірному становищі «канонірів». Тому їхній матч у Дніпропетровську заздалегідь віднесли до розряду цікавих.
Власне, прогнози виправдалися, бо спостерігалося жорстке протистояння. Господарі лише завдяки одному влучному удару здобули нелегку перемогу. Те, що футболістам «Дніпра» було неабияк важко, підтвердив і їхній наставник Гуанде Рамос.
— Нам потрібно було перемогти, адже ми грали проти команди, яка перебувала вище нас у турнірній таблиці, — сказав він. — Одне слово, важливо було взяти три очки вдома. Але, якщо відверто, нам поки бракує виконавців на певних позиціях. Скажімо, є проблеми з центральними оборонцями.
Рамос також зауважив, що його підопічним не вистачило точності і майстерності у завершальній стадії атак. Водночас тренер похвалив своїх гравців за волю та прагнення забити.
Леонід Кучук також вважає, що матч був важкий і безкомпромісний, в якому зустрілися рівні суперники: 
— Усе вирішив один епізод, коли Калинич трішки продавив нас і забив. Однак до останньої хвилини ми грали тільки на перемогу і хотіли здобути її. Але був важкий газон, а грати вдесятьох на піщаному полі дуже складно. Втім, воно було таким не тільки для нас, а й для суперника.
Певний інтерес викликала зустріч «Оболоні» з «Шахтарем». Зрозуміло, що гості після поразки у Санкт-Петербурзі від «Зеніта» їхали до столиці перемагати. А «пивовари» вперше виступали під орудою заслуженого майстра спорту, у минулому знаменитого динамівського півоборонця Василя Раца, котрий одразу ввів у склад кількох виконавців із молодіжної команди.
Кияни дуже старалися і чинили гідний опір, але дива не створили. У них поки ще не той рівень, щоб відбирати очки у чемпіона.
Фото ФК «Динамо».