Комуністична партія України з нагоди 94-ї річниці Жовтневої соціалістичної революції провела вчора всеукраїнську акцію протесту на захист соціально-економічних прав трудящих. Комуністи на чолі з народним депутатом, лідером КПУ Петром Симоненком (на знімку), та представники організацій лівої спрямованості поклали квіти до пам’ятника Володимиру Леніну, а також пройшли колонами від Бессарабської площі до Майдану Незалежності, де відбувся мітинг. Щоправда, відбувався захід усупереч забороні Окружного адміністративного суду Києва. За що на організаторів ходи може бути складено адміністративний протокол, повідомили у Головному управлінні МВС України.

Перешкодити комуністам намагалися й представники ВО «Свобода». Вони заважали розгортанню червоних прапорів, забираючи їх у членів Компартії. Крім того, група невідомих осіб почала кидати яйця в бік колони, у результаті чого виникла бійка, трьох учасників якої затримали міліціонери.

Пізніше, як повідомила прес-служба КПУ, на мітингу було ухвалено резолюцію, в якій викладено прагнення трудящих до кращих умов життя та нової якості влади.

«Ми в резолюції повинні пояснити, що в умовах другої хвилі кризи світова спільнота підіймається в боротьбі проти засилля та експлуатації великим капіталом. У таких умовах Україна повинна показати: у нас є унікальна історія, і ми не повинні відставати, а повинні бути серед перших», — переконаний лідер комуністів Петро Симоненко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua