Учора заступник керівника апарату Верховної Ради Дмитро Марков та виконуючий обов’язки директора місії Агентства США з міжнародного розвитку Сара Вайнс відкрили Програму стажування у Верховній Раді та центральних органах виконавчої влади в 2011—2012 роках. А також вручили посвідчення учасникам стажування.

Заступник керівника апарату Верховної Ради Дмитро Марков передав вітальні слова від глави парламенту Володимира Литвина та керівника апарату Валентина Зайчука. «Верховна Рада зацікавлена, щоб ця програма працювала і розширювалася», — підкреслив він.

Дмитро Марков ознайомив з результатами дослідження: чи вважають народні депутати роботу апарату кваліфікованою і професійною? У 1998-му 29 відсотків парламентаріїв висловили задоволення. А торік — понад 70 відсотків. За його словами, у зростанні професіоналізму роботи апарату великий внесок зробили саме випускники, а також Програма сприяння парламенту ІІ та громадська організація «Ліга інтернів». Програма, за словами Дмитра Маркова, вже три роки співпрацює з відомствами та міністерствами країни. Тому у інтернів буде можливість працювати в урядових структурах. І на завершення він згадав слова одного із засновників США Бенджаміна Франкліна: «Двері мудрості завжди відкриті». Звертаючись до учасників програми, заступник керівника апарату сказав: «Перед вами відчинено двері до участі в політичному житті України».

Голова ГО «Ліги інтернів» Тарас Притула запевнив учасників, що в них з’явиться унікальна можливість для професійного зростання. Зокрема, завдяки курсам і навчальним семінарам з актуальних питань законотворення, державної та гендерної політики. Також у учасників буде можливість розвивати лідерські якості, понад те, вони зможуть зустрічатися з відомими громадськими діячами, політиками та вченими.

А виконуючий обов’язки директора місії Агентства США з міжнародного розвитку Сара Вайнс наголосила, що у парламенті приймаються дуже серйозні та фундаментальні рішення, які впливають на життя багатьох мільйонів людей.  Вона запевнила, що США підтримуватимуть цю програму.

Посвідчення з рук заступника керівника апарату Верховної Ради Дмитра Маркова отримує Катерина Каверіна, ліворуч — в. о. заступника директора Агентства США з міжнародного розвитку Сара Вайнс.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.