Група Е. «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Сток Сіті» (Англія, Сток-он-Трент). 1:2.
«Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:0. Гол: Кормаз, 67.
«Бешикташ»: Генен, Гільберт, Сівок, Коркмаз, Кейбаші, Ернст, Ауреліо (Уйсал, 63), Куарежма, Кавлак, Сімау (Голошко, 90+1), Хуго Алмейда (Еду, 87). Тренер — Карлуш Карвальял.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачериді, Юссуф, Бетао, Корреа (Ідейє, 75), Гармаш (Нінкович, 46), Вукоєвич, Ярмоленко, Алієв, Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
Рефері — Томмі Шервен (Норвегія).
Стамбул. Стадіон «Іненю». 30 000 глядачів. 12 градусів.
Протягом години перед поєдинком тривала музична і голосова психологічна атака на гостей. Ну а коли пролунав свисток рефері про початок зустрічі, то й поготів кількість децибелів набагато зросла.
І от, перебуваючи на цих громових хвилях підтримки, господарі намагалися зламати, розтрощити оборону «Динамо». Однак після стартових наскоків динамівці призвичаїлися до ситуації і самі мали чудову нагоду забити. На жаль, реалізувати момент не вдалося. Хоча Алієв зробив майже ідеальну передачу на Мілевського, але той зблизька головою пробив мимо.
Наші більше оборонялися, господарі прагнули налагодити атакуючі дії. Але жодній з команд не вдалося завдати влучного удару. Так вони і завершили перший тайм.
Мало що змінилося і після перерви. Здавалося, гості добудуть принаймні нічию, котра відкривала привабливі перспективи. Але несподівано «Бешикташ» забив. Коркмаз влучив ударом зблизька після подачі кутового .
А потім гра динамівців помітно розлагодилася. І лише на останніх секундах був справжній штурм і шість (!) ударів по воротах поспіль. Навіть Шовковський залишив ворота і ледве не забив гол. Однак то була, на жаль, запізніла реакція.
Можна стверджувати, що поступилися досить середньому супернику. Але емоційному і дуже мотивованому. Та ще й із такою потужною підтримкою трибун.
Чекайте, а нинішнє «Динамо» хіба є видатним колективом? Якщо відверто, то ні. Командна гра у нього тепер далеко не на висоті. Про це казав мені з смутком у голосі видатний у минулому футболіст київського клубу. Він у ньому тепер працює, тому прізвища його не називатиму.
А от Юрій Сьомін вважає, що у його підопічних спочатку не все виходило в атаці. А от після перерви вони мали перевагу і володіли ініціативою. Але пропустили. До речі, Артем Мілевський визнав, що забив гравець, якого він мав опікати. Пізно вистрибнув, треба було раніше.
Наш тренер погодився, що цією поразкою «Динамо» ускладнило собі життя, погіршило турнірну ситуацію. Але боротимемося, сказав Юрій Сьомін...
Тут треба не лише боротися, а й обов’язково вигравати і в Англії у «Сток Сіті», і вдома у «Маккабі». Інакше єврофутболу навесні біло-синім не побачити...
 
Стамбул—Київ.
Фото Володимира КОТЛЕНКА (зі Стамбула, спеціально для «Голосу України»).
З появою Брауна Ідейє (праворуч) динамівці почали діяти гостріше.